10 признака, че съпругът ви ще e невероятен баща

  • Сподели:
10 признака, че съпругът ви ще e невероятен баща

Независимо дали вече имате деца или това тепърва предстои, този списък ще ви даде отговор на въпроса дали вашият съпруг ще се справи със задачата си на татко.

Не се страхува, че може да изглежда глупав в очите на околните

Ако съпругът ви трудно изпада в ситуации, в които се чувства неудобно, това е сигурен знак, че ще бъде оправен баща. Той определено ще е таткото, чиято дъщеря ще му лакира ноктите в блестящо лилаво, но той ще бъде щастлив да й помогне да се почувства значима, с това, което прави.

Грижи се за вас, когато сте неразположена или болна

Когато сте болна често ви се случва да се почувствате като дете, за което някой трябва да се погрижи, да ви донесе чашата с топъл чай или купичката с пилешка супа. Ако съпругът или приятелят ви прави това за вас, той определено е човек, който е готов за бащинството. И не само това, ако той е склонен да прибира вещите ви и да подрежда след вас със сигурност един използван памперс няма да го притесни.

Ако жертва собствените си интереси

Ако половинката ви е готова да пожертва всичко, което предпочита да прави, в името на това да се съобрази с вашите желания, е сигнал, че ще е готов на същото и заради вашите общи деца. Всяка промяна в семейния статус изисква жертви, но ако мъжът, който е до вас е загрижен за вашето удобство и щастие, без съмнение бащинството няма как да го стресне.

Отнася се със симпатии към децата на другите

Дори все още да нямате собствени деца, вашата половинка си говори с малки деца, не се страхува да ги гушка или да си играе с тях. Ако обръща внимание на малките деца, когато те му говорят нещо, а също и ако е внимателен към възрастните ви родители, то той определено е готов за най-важната роля в живота си – да бъде татко.

Приготвя вечерята

Ако съпругът ви е от онези мъже, които не считат за проблем да приготвят вечеря, докато вие сте на работа или имате друг ангажимент или просто, защото искат да ви изненадат, то той не би намерил драма да прибере прането, да почисти тоалетната или да изхвърли боклука. А това са сигурни знаци, че бащинството не би го затруднило, защото очевидно не дели домакинските задължения на "мъжки" и "женски". Това е и сигурен знак, че да стане посред нощ, защото бебето ви плаче за него не би било проблем, още повече той вероятно смята, че грижата за децата не е само на майката.

Той е търпелив

Търпението се възпитава трудно, а да е търпелив човек с децата, когато му се налага да прави едно и също нещо по десетки пъти, е изкуство. Мъжете, които съумяват да се справят с такъв вид ситуации без съмнение са подходящи за татковци, освен, че може би са достатъчно "луди", за да приемат подобни предизвикателства. В това число и екстравагантен педикюр поне два пъти седмично.

Има чувство за хумор

Умението да разказва вицове и доброто чувство за хумор са качества на надарените личности. Ако вашият съпруг ги притежава, то той вероятно е не само талантлив и артистичен, но ще е любимец на децата.

Толерантен е към грешките на другите

От грешките хората се учат, те са част от живота, но за всеки родител грешките се мултиплицират посредством неговите деца. Ако един мъж е готов да помага и да се включва ежечасно в тази игра на грешки и нови опити, както и освен да показва грешките на другите, има смелостта да признава своите, то няма от какво да се страхувате – той е добър баща.

Той е изобретателен

Ако съпругът ви е от онези мъже, които са готови във всеки един момент да намерят решение, дори в най-заплетената ситуация, има нестандартни идеи и постоянно търси нови, то той би бил безценен пример за децата си. Неговата изобретателност със сигурност ще е от полза, когато се налага да измисля нови прийоми за учене, игра и забавления. Готовността му да помага на децата вероятно ще е пословична.

Обича ви и не се страхува да го показва

Най-добрите татковци не се страхуват да показват на децата си как да уважават и обичат околните и най-вече своите съпруги. Ако мъжът ви ви държи за ръката на улицата, пред приятели и непознати, най-вероятно той е добър човек. А добрият човек, който е ваш фантастичен партньор ще бъде и фантастичен баща. Със сигурност!

Източник: purvite7.bg