7 аргумента в полза на сутрешния секс

  • Сподели:
7 аргумента в полза на сутрешния секс

Повечето хора свързват секса с моментите преди сън - нормално, но пък не е задължително да се отдавате на плътски удоволствия единствено и само в късните нощни часове. Да, тогава привидно е най-естествено да се отпуснете в прегръдките на любимия - не мислите за работа, за ангажименти…

Има обаче много аргументи за това, че е не само хубаво, но и полезно да започваме деня със сутрешен секс, твърдят американски специалисти. Ето защо д-р Джес О’Райли, Лаурел Хаус и Кристина Месинджър гласуват "за" сутрешния секс.

1. Настройва позитивно за целия ден

"Ако правите секс сутрин, можете да се възползвате от високите нива на тестостерон в организма, но и ендорфините (хормони на щастие, които се отделят по време на полов акт) са гаранция за доброто ви настроение през целия ден", казва сексоложката д-р О’Райли.

Ако сте уморени или сте се събудили в "криво" настроение, но мъжът ви е възбуден, позволете му да ви се наслади! Когато ръцете му се увият около тялото ви и проникне във вас, настроението ви със сигурност ще се оправи.

2. Разхубавява

Това е самата истина - не само, че започвате деня си с оргазъм, но и косата и кожата ви заблестяват в резултат на производството на хормона дехидроепиандростерон (играе съществена роля в регулирането и производството на други хормони), а и кръвообращението ви се активизира.

3. Засилва имунната система

След редовно практикуване на сутрешен секс, специалистите гарантират, че вие няма да сте сред кихащи и кашлящи хора в градския транспорт. Защото той повишава нивата на имуноглобулин А (защитава лигавицата от външни вещества) в кръвта, казва сексоложката.

4. Предоставя повече наслада

Много по-сигурно е, че ще почувствате в пълнота изживяването сутрин, защото умът ви се е освободил от грижите и стреса по време на нощния сън. "В този момент можете да се насладите напълно и изцяло на любовната игра", казва Месинджър.

5. Рестартира процесите в организма

"По време на сън тялото ви няколко пъти преминава през цикли на възбуда. Ако се събудите в някой от тези моменти, означава, че тялото ви вече е започнало любовната игра вместо вас", добавя брачната консултантка. Тогава е добре да му дадете това, от което има нужда, един вид да го рестартирате, за да може после то да функционира нормално.

6. Замества сутрешната гимнастика

Енергичното раздвижване в леглото топи калории с успех и е идеалният заместител на джогинга, особено когато не ви се тича в хладни и мрачни дни. Половият акт в ранните часове на деня е и прекрасна възможност за продължение на "палавия" сън, който сте сънували.

В сексуалните сънища не винаги става въпрос за извършване на полов акт, нито пък са свързани с възбуда. Но събуждането от прекрасен еротичен блян може да зададе палавия тон и посока, в която да се развие сутрешната ви любовна авантюра.

7. Сутрин той е най-възбуден

При много мъже нивото на тестостерон е най-високо сутрин (между 04:00 и 06:00 ч.), напомня Месинджър. Така че лягайте си рано вечер, наспете се добре и се подгответе за горещо сутрешно събуждане!