9 любопитни факта за децата, родени през март

  • Сподели:
9 любопитни факта за децата, родени през март

Март е първият месец, който заявява категорично намеренията си за пролет и ново начало.

Според астролозите през този месец се раждат деца, надарени щедро с разностранни качества и таланти.

1. Родени за ново начало
В много култури по светa месец март се счита за първия месец от новата година. Най-често пролетта започва между 19 и 21 март. Това е времето, когато всичкo се събужда за нов живот, зимата си тръгва окончателно и настъпва пролетното обновление.

2. Камъните, който имат защитни функции за родените през март са аквамарин и хелиотроп
Аквамаринът има силни защитни качества, действа успокояващо, потиска страховете, засилва мъжкото начало и прави притежателите си щастливи. През Средновековието дори се е смятало, че има способността да неутрализира въздействието на редица отрови.
Хелиотропът символизира силата и издръжливостта и привлича богатството. В миналото са го наричали камък на героите, вярвало се е, че дава извънредни сили на войниците по време на битка и ги пази от смърт.

3. Цветето на родените през март е нарцисът
Според японците нарцисът е цветето на силата и смелостта. Това нежно и красиво пролетно цвете е символ и на прераждането, тъй като е едно от първите пролетни цветя, което цъфти още в първите дни на пролетта.

4. Родените през март не страдат от алергии, а ако имат някакви те са леки
Сам по себе си този факт е доста изненадващ, но е установен от учените в Университета в Южен Хамптън, които установили, че децата, родени през март, почти не боледуват от алергични заболявания – сенна хрема, астма, екзема. Учените обаче са открили връзка между месеца на раждане и повишения риск от сърдечно-съдови заболявания.

5. Обикновено родените в този месец имат добра кариера и заемат отговорни длъжности
Повечето риби постигат забележителни успехи на професионалното поприще и често заемат отговорни и ръководни длъжности. Много от тях заемат директорски и мениджърски позиции, а има и такива, които избират интересни и опасни професии, като пилоти и пожарникари, например.

6. Децата родени през март са зодия риби или зодия овен
Родените от 1 до 20 март са зодия риби, родените от 20 до 31 март са зодия овен. Рибите са срамежливи, романтични и често твърде чувствителни. Дълбоко емоционални, те са съпричастни и подкрепящи към другите.
Родените през март овни често са сравнявани с пожар. Любопитни, енергични, търсещи, неспокойни, те са прями, успешни и обикновено самодоволни.

7. Родените през март са непоправими оптимисти
Без никакви съмнения, повечето изследователи са категорични, че децата, родени през март са непоправими оптимисти и свързват това със силата на първите пролетни лъчи на слънцето.

8. Те виждат красота във всичко!
Децата, родени през март обожават природата и са родени естети. Това им помага да откриват неподозирани възможности във всичко, което ги заобикаля и развива въображението и креативността им. Може би именно поради това много известни и талантливи художници са родени именно през първия пролетен месец.

9. Сред най-известните личности, родени през март са:
Микеланджело, Вивалди, Алберт Айнщайн, Орнела Мути и Шарън Стоун.

Източник: Първите 7

9 любопитни факта за децата, родени през март

Снимка: Pxhere.com