Ал Пачино: 15 неподражаеми цитата

  • Сподели:
Ал Пачино: 15 неподражаеми цитата

Легендарният американски актьор със сицилиански произход Ал Пачино (Алфредо Джеймс Пачино) има зад гърба си блестящи и емблематични роли като тези в "Кръстникът", "Белязаният", "Жега" и "Усещане за жена". Отличен е с награда "Оскар" за главна мъжка роля" във филма "Усещане за жена" през 1992 г.

HighViewArt.com подбра няколко запомнящи се цитата на великия актьор, както и реплики на неговите герои от "Кръстникът", "Белязаният".

1. "Винаги казвам истината, освен в случаите, когато лъжа."

2. "За хората, за които съществувам от време на време, аз нямам време."

3. "Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето."

4. "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много."

5. "Моите слабости? Ако ме бяхте питали за силните ми страни, щях да направя същата пауза. Може би те са едно и също нещо."

6. "Надявам се, че хората ме възприемат като актьор. Никога не съм искал да бъда филмова звезда."

7. "Животът е пътуване с влак. Първо минаваш през един дълъг тунел, без да знаеш къде води той. След това, някъде към 50-те, влакът излиза от тунела на светло и в далечината виждаш голяма планина - крайната цел на пътуването. Аз вече зърнах планината. Това е едно ужасно усещане, което смразява кръвта."

8. "Най-трудното нещо в това да бъдеш известен е, че хората винаги са мили вас. Водиш разговор и всеки се съгласява с това, което казваш - дори и да говориш пълни глупости. Трябва хората да могат да ви кажат, каквото не искате да чуете."

9. "Когато всичко работи, човек престава да се показва и доказва на другите. Когато човек е силен, той излъчва спокойствие и не влиза в излишни битки. Когато обикнеш настоящето, спираш да бъдеш обсебен. Тогава човек става самостоятелен, уповава се на вярата в себе си, знае на какво е способен и не се нуждае да убеждава другите да вярват в него."

Реплики от филми:

"Кръстникът" (1972)

10. "Не мрази враговете си, това замъглява преценката ти за тях."

11. "Нека срещата бъде на оживено място - бар или ресторант. Намерете начин да ме снабдите с оръжие. Тогава ще убия и двамата."

12. "Ще му направя предложение, на което няма да може да откаже."

"Белязаният" (1983)

13. "Единственото, което имам на този свят, са моята смелост и моята дума, и за нищо на света не ги нарушавам, разбираш ли?"

14. "Трябват ви хора като мен, за да можете да сочите с шибаните си пръсти и да казвате "Този е от лошите"."

15. "В тази страна първо трябва да направиш пари. Когато имаш пари, имаш власт. А когато имаш власт, имаш жената."

Снимка: fotonin.com