Астро прогноза за периода 3 - 9 септември 2018

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 3 - 9 септември 2018

3 септември - в 5.39 ч. сутринта Слънцето и Луната ще се намират в точна подвижна квадратура - Слънцето ще бъде в 11-ия градус на Дева, а Луната - в 11-ия градус на Близнаци. Астрономическата фаза се нарича Последна четвърт. Характеризира се с напрежение между Светилата, което може да се изрази в напрежение между хората или във вътрешно психо-емоционално напрежение.

Лунната фаза предполага да се погрижим за здравето си, подходящо е да минем на по-лека храна, да пием достатъчно вода, да се храним с повече плодове, зеленчуци и ядки. Понеделнишката атмосфера ще бъде динамична, работна, делова, оживена и ще предразполага към учене и усвояване на нови неща, засилени комуникации, любознателност, контактност и възможности за пътувания.

Все още елементът Земя е водещ, имаме цели 5 планети в Земни знаци: Слънце в Дева, Уран в Телец и Марс, Сатурн и Плутон в Козирог. Когато Земята е основната стихия, тогава всички ставаме по-надеждни, търпеливи, устойчиви, балансирани и стабилни, с повече материални и финансови успехи, по-работливи и кариерно насочени. Ретроградни остават Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

4 септември - в 15.05 ч. Луната се премества във Водния Рак. Тя там се намира в своите владения. Всички ставаме малко или много подвластни на емоциите, преживяванията и чувствата си, а също и по-самовглъбени, стремящи се към домашния уют и общуване със семейството.

Денят е изпъстрен както с хармонични аспекти, така и с напрегнати. Смесени настроения и случки. Разнообразни интереси и ситуации. Всичко зависи от индивидуалната ви натална карта и какви нейни точки се активират от текущата астрологическа обстановка.

5 септември - днес денят обещава да е далеч по-приятен, успешен и благотворен! Налице са много на брой позитивни аспекти - две Земно-Водни Хвърчила, два големи Тригона (отново Земен и Воден), два бисекстила, като в същото време негативните аспекти вече се разсейват и губят своето влияние върху нас.

Разбира се, представителите на Земните и Водните знаци се чувстват най-добре от всички, както и хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци. Баланс между земните, практични дела и духовните, извисени постъпки.

6 септември - В 5.35 ч. сутринта Меркурий излиза от Лъв и влиза в Дева. А в 16.56 ч. Луната влиза в Огнения Лъв и веднага променя атмосферата по посока на творчеството, игрите, заниманията с деца, любовните връзки, здравословното лично самочувствие.

Въпреки че са налице цели 6 планети в Земни знаци и би трябвало да ни е спокойно и уравновесено, това съвсем не е така точно днес: транзитната карта е изпълнена с напрегнати аспекти - имаме голям Кармичен кръст, съставен от Луна в Лъв, Венера във Везни, Марс в Козирог и Уран в Телец.

Конфигурацията показва, че различни части от нас ще искат твърде различни неща: светски изяви, партньорство, кариера, пари, творчество, любов... Възможни са силни вътрешни колебания и съмнения, както и изострени междуличностни спорове и конфликти. Напрежението е осезаемо!

На 6 септември в 12.29 ч. на обяд Сатурн излиза от ретроградната си фаза и започва да се движи директно в Козирог. Другото хубаво е това, че България и българите празнуват своето Съединение.

7 септември - Луната е в Лъв целият ден. Продължава да намалява и да се доближава до Новолунната си фаза. Днес е добре да разчистим пространството около себе си и да го освободим за нещата, които ще навлязат след Новолунието. Следобеда е налице точен голям Земен тригон, състоящ се от Меркурий на трон в Дева, Сатурн на трон в Козирог и Уран в Телец. Тази хармония е нарушена от опозицията Слънце-Нептун и от квадратурата Марс-Венера, възможно е да страдаме от някакви заблуди и илюзии, както и да имаме проблеми в интимната сфера.

8 септември - в 17.30 ч. Луната се премества в знака, където се намира и Слънцето - в Дева, с което още повече се доближава до съвпада им (Новолунието). Налице са цели 7 планети (от общо 10) в Земни знаци: Слънцето, Луната и Меркурий са в Дева, Марс, Сатурн и Плутон са в Козирог, и Уран е в Телец.

Луната е хармонично аспектирана от Уран, Сатурн и Венера. Зрелите жени се чувстват отлично, за разлика от по-младите жени и от мъжете. Луната в Дева обича реда, отговорността, дълга, спазените обещания, чистотата, здравето, грижовността за другите. Хубаво е да разчистим, да подредим вътре в себе си и около нас, да се подготвим за утре, когато...

9 септември - точно в 21.03 ч. Слънцето и Луната ще съвпаднат в 17-ия градус на Дева. Съвпадът на двете Светила указва Новолунието в Дева. Време е да намислим своите желания, свързани с нашата работа, здраве, колеги, трудови условия, служене на другите хора, аналитично и критично мислене.

Слънцето и Луната са в опозиция с Нептун в Риби, за което стана въпрос по-горе. В същото време са хармонично аспектирани от Юпитер и Плутон. Вероятно ни очакват изобилни шансове за промяна и трансформация - както мъжете, така и жените.

Друг интересен феномен, характерен за днешния неделен ден, е абсолютната липса на цели две стихии в картата на деня - няма нито една планета, която транзитира във Въздушен или в Огнен знак. Затова пък всички планети са съсредоточени в елементите Земя (7 на брой) и Вода (3 на брой). Това е така, защото Венера, доскоро транзитирала във Въздушните Везни, от днес в 12.17 ч. на обяд вече се намира във Водния Скорпион.

Венера в Скорпион е чувствена, страстна, темпераментна, ревнива, отмъстителна, собственически настроена и сексуална. Жалко, че в момента "я бият от две страни" - от Марс в края на Козирог и от Уран в Телец. Избуелите страсти и дълбоки емоции могат да бъдат разрушени от гнева на екзалтиращия Марс или наранени от изненадващите стрели на Уран.

В схватката между инстинкта и парите, между Скорпион и Телец, между Венера и Уран - кой ли ще победи? Доста любовни връзки може би ще намерят своя край на този ден. Това е тъжно, да, но много често болката в живота ни дългосрочно е за наше добро, благодарение на нея помъдряваме и израстваме, ставаме по-добри и човечни, и си взимаме поука занапред.

Очаква ни интензивна нова седмица, наситена откъм астрологически събития, както видяхме по-горе. Луната ще измине своя път от Близнаци до Дева. Сатурн ще започне да се движи директно, Меркурий ще влезе в Дева, а Венера ще се премести в Скорпион. Съвсем скоро очакваме и Марс да смени своя знак и да излезе от Козирог, за да влезе във Водолей. Но за него - следващият път.

На всички желая успешна и ползотворна седмица, и щастливи сбъдвания по Новолуние!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg