Десет правила за хармоничен и щастлив живот

  • Сподели:
Десет правила за хармоничен и щастлив живот

Щастливият живот винаги е обвързан с определени правила, от които зависи нашият вътрешен мир и хармония. Когато човек се чувства способен и удовлетворен от нещата, с които се занимава, той започва да харесва себе си и живота си.

Щастието е свързано с пълен душевен мир, но за да го постигнем е нужно да вложим малко усилия и да подобрим начина си на мислене. Сега ще ви разкрием кои всъщност са десетте основни правила и закони, които задължително спазва щастливият човек. 

1 .Бъди себе си 
Когато един човек успее да възприеме себе си, както със своите слабости, така и с прекрасните качества, които притежава, той ще обича себе си ще предава тази любов и на околните, а всичко което е подплатено с чиста и искрена обич носи щастие.

2. Игнорирай лошите хора
Дори и в Библията е ясно подчертано, че човек никога не трябва да отвръща на омразата с омраза – ''Не се противете на злия човек, но ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата!'' - Матей 5:38-48

Ако искаме да се наслаждаваме на спокоен и щастлив живот, неминуемо ще е нужно да се пречистим от всичко, което по някакъв начин изгаря душата ни и ни кара да се чувстваме нещастни. Злобата, лъжите и интригите за някои хора са начин на оцеляване, но тези хора никога няма да открият това, което има чистият и добър човек, а именно - пълното щастие в своя земен път!

3. Честността е ключът, който те отвежда към душевната хармония
Малцина са останали тези, които вярват, че честността е пътят към духовен мир и именно затова не спазват това основно правило, което ни осигурява душевен комфорт и щастлив живот. Честността е почерк, единствено и само на достойните и смели хора.

4. Бъди благодарен за това, което имаш, дори и за това, което нямаш
Все по-рядко в днешно време успяваме да чуем думата ''Благодаря'' и все по-малко сме благодарни за това, което притежаваме, защото смятаме, че то ни принадлежи по право, дори нещо повече, мислим, че това не е достатъчно за да бъдем щастливи, а за да дойде щастието в живота ни не са нужни много неща, като материални притежания, това което ни е нужно е добро здраве, любов към себе си и хората около нас и един спокоен живот, нищо повече или по-малко. Повечето хора, които притежават тези неща, дори и не се замислят, че трябва да благодарят за тях искрено и от сърце, защото новият ден може да им предложи много повече, но може и да им отнеме всичко онова, което са имали до този момент. 

5. Истината е основния принцип за щастлив живот 
Никога не лъжи себе си, нито другите хора около теб, ако се стремиш към пълното щастие, остани верен на своите принципи и винаги казвай истината. Принципът за щастие се уповава на верността, истината, любовта и покоя. А, когато ние не сме честни към себе си и към останалите в нас започва постепенно да се поражда чувството, че нещо липсва, а тази липса започва да ни прави все по-нещастни. Лъжите са като една мръсна кал, която има способността да изгаря човешките души и колкото повече я мажем по другите, толкова повече изгаряме своята собствена душа! 

6. Вярвай в Божията сила
Щастливият живот е пряко свързан с вярата и тази сила, която ни е дала живот! Силата, която ни е превърнала в хора, силата която ни е накарала да поемем въздух при раждането си и тази сила, която е изпълнила сърцето ни с любов! Когато вярваме, че има нещо, което в действителност чертае съдбата ни, ние се чувстваме по-смирени и се опитваме да бъдем все по-добри и великодушни, като създаваме духовен комфорт, както на себе си, така и на хората около нас.

7. Стреми се към промяна и усъвършенстване 
Учи и попивай знания, защото в днешно време те са най-голямото злато, което човек може да притежава. Без да се самоусъвършенства и развива един човек, няма как да постигне това, към което се стреми и да изпита щастие. Знанието ни дава силата да прескачаме препятствията и да стигнем до своите мечти.

8. Не затормозявай съзнанието си с негативни мисли
В щастливия живот няма как да присъстват отрицателни мисли. За да постигнем емоционална стабилност и хармония, ние трябва да изградим една ограда, която да не допуска лошите мисли да нахлуват в главата ни, защото само тогава, можем да бъдем истински щастливи.

9. Обгради се с хора, които те карат да се чувстваш спокоен и щастлив 
Любимите хора в действителност са този малък щрих, който превръща картината във вълшебна. Когато човек има хора на които държи, те му дават стимул да бъде добър и верен на своите принципи и неминуемо довеждат щастието в живота му.

10. Обичай
Любовта е чувство, което можем сами да изградим в себе си и да предадем на останалите живи същества. Любовта към природата, хората, животните и всичко, което ни заобикаля ни изпълва с душевен мир. За един щастлив живот, винаги е нужна любов!