Заедно от 59 години, щастливи и без деца - Кристофър и Джорджиана Уокън

  • Сподели:
Заедно от 59 години, щастливи и без деца - Кристофър и Джорджиана Уокън

Главните герои в днешната ни история са Кристофър и Джорджиана Уокън, които са щастливи заедно повече от половин век.

Актьорът Кристофър Уокън и кастинг директорът Джорджиана се запознават по време на работа в театъра и се женят шест години по-късно.

Двамата се срещат за първи път през 1963 г. по време на театрално турне на "Уестсайдска история". В постановката актьорите, които са и отлични танцьори, играят двойка.

Съвместната работа ги сближава толкова много, че се влюбват почти веднага. По признанието на самата Джорджиана, тя веднага разбира, че Кристофър е нейният единствен и неповторим. Шест години по-късно те се женят.

"Когато го срещнах, знаех, че в него има бъдеще. Беше добър и щеше да стане още по-добър в професията си. Кристофър беше завладяващ и никога през живота си не бях срещала човек като него."

След като се омъжва, Джорджиана решава да напусне актьорската сцена в търсене на по-стабилна работа. Желанието ѝ било Кристофър да може да се съсредоточи върху занаята си и да преследва кариера, без да се притеснява от финансова гледна точка.

Скоро Джорджиана отново намира успех в шоубизнеса, този път зад кулисите, и става кастинг директор. Към момента тя има над 90 филма и сериали зад гърба си, сред които "Семейство Сопрано", който ѝ носи награда "Еми".

Кариерата на Кристофър също е впечатляваща. Списъкът му включва над 100 филма и сериала, а сред наградите му са "Оскар" за най-добра поддържаща роля в "Ловецът на елени" и БАФТА за работата му в "Хвани ме, ако можеш". Уокън е отдаден на работата си, което силно впечатлява съпругата му. Веднъж тя споделя, че обича да е омъжена за него, особено когато той се подготвя за ролите си.

"Много е интересно да си женен за някого, който постоянно играе различен човек. Така и ти самият живееш с различен човек. Кристофър никога не ми казва каква роля ще играе, когато се подготвя."

Те си поделят домакинските задължения поравно.

Семейство Уокън води сравнително прост начин на живот. Когато съпругът ѝ е зает със снимки, Джорджиана се грижи за всичко и плаща текущите сметки. Съпругът, от своя страна, приготвя вкусни обеди и вечери, особено в паузите между снимките. Веднъж той признава, че обича да прекарва времето си в кухнята, докато учи нов сценарий - готви и запомня репликите едновременно.

"Животът ми наистина е доста консервативен. Женен съм от почти 50 години. Нямам хобита или деца. Не се вълнувам много от пътувания. Никога не съм имал голям социален кръг. Наслаждавам се на времето си у дома, освен когато ходя на работа. Така че в този смисъл съм обикновен човек."

Двамата решават да нямат деца, за да могат да се съсредоточат върху кариерата си.

Двойката няма деца и не съжалява за решението си. Веднъж Кристофър споделя, че често е виждал как младите му приятели актьори се отказват от мечтаната кариера, след като станат родители.

Кристофър, от друга страна, бил работохолик и истински запален по професията си. Признава, че нямаше да може да снима толкова усърдно и последователно през годините, ако двамата с Джорджиана имаха деца. Освен това натоварените им графици щяха да им попречат да бъдат добри родители.

Въпреки че Кристофър и Джорджиана нямат деца, те много обичат домашните любимци. В продължение на дълги години двойката се радва на компанията на две котки на име Баути и Флапджак, макар за съжаление последната вече да се намира в котешкия рай, сега имат само един космат приятел.

Кристофър обожава, когато отвори входната врата и види как домашният му любимец тича към него. Веднъж той отбеляза, че котките приличат на актьорите по отношение на това, че котките се интересуват само от други котки, точно както актьорите се интересуват само от други актьори.

В момента Кристофър и Джорджиана споделят времето си, живеейки в Кънектикът и Ню Йорк. Имат жилища и в двата щата. Когато не работят, се опитват да прекарват колкото се може повече време във фермата си в Уилтън, Кънектикът, а и апартаментът в Ню Йорк не е по вкуса на Кристофър. Той смята, че просторната къща е много по-приятно място за живеене.

Въпреки че рядко говорят за личния си живот, тайните на семейното щастие могат да бъдат изведени от някои неща, които са споменавали. Сред тях са подкрепата за кариерата на другия, откритото обсъждане на важни въпроси като родителството, споделянето на домакинските задължения поравно и това, че след всички тези години все още могат да се изненадват взаимно.