Експанзия или упадък? Квантова прогноза за периода 10 - 15 април 2016

  • Сподели:
Експанзия или упадък? Квантова прогноза за периода 10 - 15 април 2016

Koй е този ангажимент, който ще ми донесе коректното преживяване, необходимо за моето израстване? Това е темата, която Слънцето активира за всички нас през следващите шест дни, навлизайки днес в портал 42 от колелото на Живота – Увеличаване, Растеж.

Ще се чувстваме подтикнати да сложим край на онези навици и модели, в които сме били фиксирани прекалено дълго време, и които ни пречат да развиваме личността си.

Все още сме в енергията на Овена, който има претенциите за авторитетност и лидерство. Точно сега е подходящото време да заявим на себе си "трябва да отида отвъд тези навици и модели, за да получа допълнително обогатяване". С други думи, да сложим край на удобния комфорт, за да се подготвим за новото начало.

Точно сега е моментът да впрегнем всичките си лични ресурси и да разширим дейностите си отвъд обичайния мащаб. Инвестицията в себе си е едничкото нещо, което никой не може да ни отнеме.

Разбира се, възможно е и обратното проявление – чувствайки прилива на новите сили и енергия чрез Овена, да се почувстваме толкова заредени, че да се ангажираме с прекалено много неща, и вместо експанзия да преживеем упадък, тъй като няма да успеем да завършим качествено нито едно от тези нови неща. И не само няма да завършите започнатото, ами и в очите на другите ще се окажете човека, който не си държи на думата.

Всеки човек има нужда от преживявания за своето израстване и развитие, но не кое да е преживяване, а конкретното за мен за този момент от живота ми. Портал 42 носи в себе си закона Цикличността – всяко нещо има своето начало, среда и край. След като приключим с даден ангажимент се предполага да излезнем от него помъдрели и стъпили на следващото еволюционно стъпало за себе си.

И за да сме сигурни, че този 6-дневен период няма да ни подведе, е добре да си зададем следните въпроси: След колко различни преживявания хуквам? Те действително ли са за мен? Мога ли да видя ясно началото, средата и края на този ангажимент?

Овенът като архетип е пионер, иноватор, проницател. Затова и новите ангажименти, които бихте могли да стартирате сега, трябва да са свързани по някакъв начин с участие в тенденциите на новото време.

Разбира се, говорим за житейския процес на съзряване, пътят на човешкия опит. И той е осеян с проби и грешки. И това е абсолютно нормално, въпреки че Овенът по-скоро би спорил до смърт, отколкото да каже достойно "сгреших". Ние хората много се затрудняваме с това да превръщаме грешките си в предимства. Наричаме "грешка" нещо, което е просто отсечка от пътя ни.

Ако си обсебен от манията за безпогрешност, то тогава се приготвяй за умиране. Няма съзряване, няма житейски процес без грешене. Мрачните мисли и ненужната предпазливост са крайно неуместни. Растежът се корени в пробата и грешката. Избирайки режим на действие "безпогрешност" вие буквално се изключвате от живота.

Всеки човек, който не унива, а с енергия и с категоричност превръща грешките в предимства, рано или късно става милионер. Напомням ви за Едисон, който "сгрешил" няколко хиляди пъти, преди да му светне крушката. Която в момента ви свети над бюрото.

Докато слънцето пребивава в портал 42 – Растеж, Увеличаване, имаме възможността да трансформираме и отношенията си с другите, осъзнавайки, че качествено преживяване се постига в съюз с другите, в съгласие или чрез връзка с другите. Изконното припознаване, че не можеш да постигнеш зрелостта сам. Агресията на Овена, когато не е овладяна и трансформирана, рано или късно го довежда до изоставяне от другите и самота.

Или другата крайност – толкова много ресурс влагам в поддържането на хармонични взаимоотношения с другите, че лишавам себе си от растеж, понеже не ми остава никаква енергия за действителната ми работа.

През тези 6 дни имате реалната възможност другите да ви разпознаят като съзряла личност и да ви предложат ръководна позиция, по-голяма отговорност. Разбира се при едно условие – ако сте отворени за споделяне и презентирате на себе си с увереност и самочувствие. Понякога човек просто не желае да споделя собствения си растеж с другите.

Нарича се саможивост. Отношението "това си е моята собствена сила за израстване, ще си гледам моето преживяване; имам си вътрешен процес на растеж, няма да ти помагам с твоя, колкото и да го очакваш от мен".

Една изкривена параноя, като тази на анимационния герой чичо Скрудж, който разполага с море от жълтици и подбелваше очи всеки път, когато се налагаше да сподели с някого от богатството си, па макар и една жълтица.

Материализъм, който може да бъде злотворен и самоотчуждаващ, окуражаващ агресията на другите. Рокфелер трябваше да остане напълно сам и на смъртен одър от болести, за да проумее, че индустриалният монопол, който беше създал е на практика зло и застрашава благополучието на другите.

Възможно е също през периода 10- 15 април да се чувстваме особено колебливо, питайки се "Защо да го правя? Защо да минавам през това? Не съм сигурен, че ще е стойностно за мен".

Естеството на живота е да се мине през преживявания. И комфортни и некомфортни. За да можем на края на процеса да поразмишляваме над преживяното и да се роди зрелостта. Защо толкова много обичаме да четем приказки, притчи, автобиографии на известни личности? Заради споделената житейска мъдрост и зрялост.

С други думи, в следващите 6 дни имаме възможността да сложим край на онези ангажименти, които ни източват ресурсите и не са за нас, и да поемем нови ангажименти, които да доведат до растеж и израстване. Ако можете да видите началото, средата и края на процеса, можете спокойно да кажете "да".

Хексаграма 42 гласи: Експанзия на ресурсите, която максимизира развиването на пълния потенциал. С други думи, инвестирането в себе си е нещо, което винаги си струва. Промяната е единственото дълготрайно нещо и ако й се съпротивляваме е все едно да спрем да живеем.

Така или иначе, нашата Слънчева система лети с 445 000 км/час и промяната е въздухът, който вдишваме. Страхът от провал не ви върши работа. Втурването през глава в ангажименти също не ви върши работа.

"Кое е онова коректно преживяване, което ще ми донесе израстване и изграждане на вътрешни опори?" е темата на следващите 6 дни. Нека всеки си вземе САМО необходимото от пиршеството на живота, за да има енергията да се справи с трудностите, характерни за всяко ново начало.

Ако сте любoпитни да узнаете повече за себе си и за света чрез астрологията и системата Хюман Дизайн, или имате дилема и се нуждаете от подкрепа, можете да се свържете с мен на 0885 38 77 88 или на PoweredIn@gmx.com.