Историята на един сирак превърнал се в олимпийски шампион

  • Сподели:
Историята на един сирак превърнал се в олимпийски шампион

Самотният Джери Уиндл постоянно е бил убеждаван от хората, че никога няма да стане баща. Но един ден животът му се променя напълно. Неговото родителско пътуване изглежда като сбъдната мечта и е доказателство, че милосърдното сърце може да спечели всяка битка.

В High View Art вярваме, че родителската любов може да прави чудеса и стои отвъд всички социални предразсъдъци и стереотипи. Ще се радваме да се потопите в историята на един самотен мъж с голямо сърце, който осиновява изоставено сираче и отглежда олимпийски шампион.

Всичко започнало с история в списание
Джери Уиндъл е искал да стане баща, откакто се помни. Той се борил за осиновяване в САЩ и един ден забелязал статия в списание, която описва живота на сираците в Камбоджа. Без да се колебае, се свързал с камбоджанските власти и скоро получил новини, които променили живота му.

През юни 2000 г. Джери пътувал за Пном Пен, Камбоджа, където бъдещият му син Джордан живеел в сиропиталището Чом Чао, след като биологичните му родители умират. Малкото дете страдало от недохранване, краста и тежки инфекции. Джери го прибрал у дома във Флорида, погрижил се да възстанови здравето му и веднага станал негов татко.

Новото семейство се сблъсква с многобройни предизвикателства още от самото начало
Джордан имал редица здравословни проблеми, бил изтощен, слаб и общувал с Джери чрез жестомимичен език, преди да научи английски.

В този момент Джордан е на 2 години, но тежи едва 16 килограма. Баща му не знаел дали ще живее, или ще умре. Но обещал, че ще направи всичко по силите си, за да не се налага синът му да страда отново. Вече имало обич, а обичта побеждава всяка бариера.

Огромната олимпийска кариера започнала случайно
Олимпийските мечти на Джордан започват още на 7-годишна възраст. Той привлича вниманието на Тим О'Брайън, син на известния треньор по гмуркане Рон О'Брайън, на лагер по плуване.

Тогава Джордан постъпва в специална програма по гмуркане и започва да постига първите си успехи.
По това време той се запознава и с олимпийския златен медалист и ЛГБТ активист Грег Луганис. Наричат го дори "Малкия Луганис".

След три олимпийски изпитания - първо на 13 години, а след това на 16 години - Джордан постига мечтата си и се класира за състезанието на платформа при мъжете, където завършва на девето място.

Баща и син, които изградили силна връзка през годините
Джордан се състезава за Съединените щати на Олимпийските игри - а в сърцето си представлява и Камбоджа. 24-годишният младеж си татуирал камбоджанското знаме на ръката, за да могат хората да го виждат, когато се гмурка.

Бащата и синът отбелязват историята си в детска книга, която издават в съавторство през 2011 г. Книгата е озаглавена "Повече няма да бъдеш сирак". В нея се разказва за един петел, на когото другите животни казали, че не може да бъде баща, ако няма кокошка.

Един ден той се натъква на яйце, което никой не иска. Това, което се излюпва, е пате, но въпреки различния си външен вид, двамата ще докажат, че "където има любов, има и семейство".