Какво можем да научим от французите за брака

  • Сподели:
Какво можем да научим от французите за брака

„Всички ви казват, че бракът е труден, но никой не ви казва колко е труден или какво да правите по този въпрос", казва Жо Пиаца. Именно това затруднение и нейната първа година от брака, принудиха Пиаца да попита стотици хора от различни места като Чили, Кения, Дания, Индия и Франция какво точно е необходимо, за да успее един брак.

Резултатите от това проучване пробиват път в новата и доста завладяваща книга на Пиаца „Как да се оженя (това, което научих от истинските жени на пет континента за преживяването на първата ми наистина трудна година от брака)", излязла с твърди корици от Harmony Books. Отчасти трогателни мемоари, отчасти просветляващи антропологически изследвания и забавни пътеписи, книгата разкрива някои изненадващи открития за любовта, дългосрочните отношения и нашите собствени обществени вярвания.

„Тук не сме настроени за успех. Твърде много от нас се отдалечават от семействата си, общностите и системата за подкрепа, което оказва страшно голям натиск върху жената/мъжът да бъде абсолютно всичко за един човек.", твърди Пиаца.
Комбинирайте това с нашата работа, пристрастяването към телефоните ни и цялостната липса на баланс между професионален и личен живот, да не говорим за липсата на достъпни грижи за деца и мрачни политики за отпуск по майчинство. Нищо чудно, че много от нас имат проблеми с поддържането на здрави взаимоотношения и здрав разум.
Това не означава, че има едно вълшебно място в света, където всеки изпитва перфектно съпружеско блаженство - поради което книгата на Пиаца е толкова полезна. Колективните знания от всяко място, сумата от мъдростта, извлечена от културите, изследвани във всяка глава, прави четенето  вдъхновяващо. 
"Щастливият и успешен брак изисква усилия всеки ден.", смята Пиаца.

Изневярата е надценена. Вместо това бъди любовница на съпруга си.

Както Пиаца посочва в книгата си, само 47% от французите казват, че изневярата е неприемлива в брака, в сравнение с 84% от американците. И все пак, това не означава непременно, че французойките са толкова толерантни. 
Мъжът трябва да ни завладява всеки ден и вие трябва да го накарате да ви желае всеки ден, да положите усилия.
„Никой не иска да бъде измамен. Никой не иска да вижда мъжа си с друга жена ... Дръж се като любовницата му и е малко вероятно това да се случи."

Трябва да направите себе си щастлив/а.

Американските жени смятат, че се нуждаят от мъж, който да ги направи щастливи, докато французойките понастоящем са щастливи и след това си намират мъж, който да дойде и да бъде част от тяхното пътуване.
Французойките не само поддържат независимост в отношенията, те настояват партньорът им да знае, че са уверени в себе си. „Нищо от типичното хленчене „Оооооо, изглеждам дебела в тази рокля! Изглеждам стара!" Той ще повярва на това, което му кажете да вярва за вас. Казвате му, че се чувствате красива и слаба, млада и секси и ще мисли това за вас. Казано по-просто, колкото повече обичате себе си, толкова повече съпругът ви ще обича вас.

Ако сте скучни и връзката ви ще бъде скучна.

Според интервюираните френски жени, избягването на ежедневието е друг ключ за поддържане на романтиката жива. Това означава да елиминирате малките, дребнави разговори, когато е възможно и да присъствате. И преди всичко, никога не бъдете скучни.

Не забравяйте да флиртувате.

Някога забелязвали ли сте как французите гледат на жените си? „Дори след години брак, раждането на деца, загубата на работа, съпрузите продължават да гледат жените си със силна смесица от страст и любопитство", пише Пиаца. Трикът, казват много французи, е да останете загадъчни. Запазете някои неща частни. 
Други препоръчват да флиртувате със съпруга си. „Погледнете съпруга си сякаш искате да го чукате."

Никога не подценявайте значението на бельото.

Бельото е неразделна част от щастливата връзка във Франция. „Бельото - красивите аксесоари, носени под женското облекло - трябва да бъдат нещо, споделяно между мъж и съпругата му", обяснява пред Пиаца Пупи Кадол, изпълнителен директор на една от най-старите френски фирми за бельо. „За една французойка красивият комплект бельо е част от нейната личност. Тя не го запазва за специален повод. Тя го носи, защото иска да се чувства красива всеки ден. Американските жени носят бельота като униформа. И въпреки че мнозина може да открият следния съвет за старомоден или антифеминистки, Кадол също така казва, че една жена трябва да позволи на мъжа си да ù купи бельо. „Американските жени не разбират това. Те никога не биха довели съпрузите си със себе си в магазина и да ги попитат какво харесват. Във Франция ни е грижа какво харесва съпругът ни. Имаме уверена връзка с това, което съпругът ни харесва. Оставихме го да дойде, да види и да избере, а после и да плати. Френските съпрузи винаги плащат."