Какво ни спира да се реализираме успешно

  • Сподели:
Какво ни спира да се реализираме успешно

Повечето хора, които се идентифицират с образа на продуктивен работник, в действителност не осъзнават, че за да се развиват качествено не е нужно само да бъдат добре подготвени в своята работна сфера, но и да разполагат с нужните качества и данни, чрез които да изпъкнат сред другите хора, чрез своята гениалност.

Още в най-ранна детска възраст започват да ни повтарят - ''Учи, за да не работиш'' и ''Успешните хора са тези, на които трябва да подражаваш!'' но цената на това човек да постигне повече се крие в способността му никога да не се отказва и да не дава на заден ход, защото в живота успяват тези, които са достатъчно упорити, за да достигнат до целите си. Това, което ни спира да бъдем по-успешни и щастливи от начина си на живот се крие в няколко основни предпоставки, като вътрешния натиск, който ни спира дори да опитаме. Убеждението и вярата, че можем да постигнем повече, както и силата да преобърнем своите досегашни представи и да променим живота си, защото именно, чрез голямата промяна се раждат и шедьоврите на успеха. 

Успешните хора се стремят да инвестират предимно в себе си, в собствения си потенциал и възможности, защото искрено вярват, че ще постигнат своите цели, дори и да им се наложи да направят компромиси или да променят начина си на мислене, те ще го направят в името на успеха. За да можеш да постигнеш повече е нужно и да вложиш повече време, усилия и труд в това, което правиш, а успехът рано или късно ще почука и на вратата ти, защото продуктивния и целеустремен работник се движи винаги няколко крачки пред останалите хора.

Успелите хора не бягат, когато видят трудност, напротив те още по-силно се амбицират да преминат през това изпитание, защото знаят, че ще им донесе двойна победа, но докато човек се страхува, той няма как да направи първата крачка, както и да промени начинът си на мислене в посока усъвършенстване и развитие. 
Увереността ражда постижения, а бързата мобилизация ни помага да се справим с всякакви ситуации! 
За да промениш своя път и за да бъдеш успешен са нужни инвестиции, защото в живота не можеш да получиш нищо, без да си дал в замяна, така стоят нещата и при успеха. Докато всички стоим отстрани и гледаме, възхищаваме се или пък завиждаме на реализираните и преуспели хора, всъщност не осъзнаваме каква точно е тяхната жертва за постигнатия успех, защото със сигурност в днешно време нищо няма да ни падне от небето, понеже силно го искаме и мечтаем, без да сме вложили усилия и време да го получим. Нека не се заблуждаваме, а да разберем истината и тя не се крие само в желанието да бъдем по-продуктивни и успешни, но и в жертвите, които сме готови да направим в името на това да подобрим живота си.

Пораженското мислене и страхът от провала са нашите най-големи спънки, за да достигнем до успеха, те ни изолират от възможността да се развиваме, обогатяваме, реализираме успешно и да израстваме! Много често хората се отказват да направят стъпка напред, защото гласовете на околните, както и техният вътрешен собствен се опитват да ги разконцентрират от поставената цел, като ги убедят, че няма да се справят, затова е важно да се научим сами да се мотивираме и зареждаме с позитивни мисли, които ще ни помогнат да се развиваме успешно и разбира се, да се изключим напълно за недоброжелателните съвети, които дори не сме поискали от другите! 

За да постигнеш успех, трябва да се научиш да влагаш мисъл и усилия в това, което правиш, след което да спреш да се страхуваш от конкуренцията и от промяната, а накрая е важно и да бъдеш забелязан от хора, които биха могли да те съпроводят по този трънлив път към успешното реализиране, но за жалост огромен процент от хората се спират, още когато достигнат до момента, в който забележат, че около себе си са заобиколени с хора, които предпочитат да минават по-лесно през задачите, без да влагат нито мисъл, нито усилия в това, което правят и отстрани някак живота им изглежда по-лесен, но реалността всъщност е доста по-различна и точно тези хора, които нямат мотивация и никога не успяват да догонят целите си, са тези, които цял живот тъпчат на едно място, защото им изглежда по-лесно в самия момент. 

Но това мислене определено не работи в полза на тяхното успешно бъдеще. 
Трудността идва още в самото начало, когато тръгнем да изкачваме върха, още тогава започваме да усещаме, как сме притиснати от конкуренцията, от страховете си и от обстоятелствата, но точно това е ключовият момент, в който, ако се откажем, губим възможността да получим това, което искаме и да подобрим бъдещето си.
Не са нужни само вяра и молитви, нужна е мотивация, упоритост и мечта, която да следваме, за да постигнем желания успех!