Козирог: той е земен и самоуверен

  • Сподели:
Козирог: той е земен и самоуверен

Практичност и приземеност са качествата, които могат да го опишат най-бързо. Важно е за него във всичките си външни прояви спътницата му да е на висота. Не по-малко важен е и социалният статус на избраницата му. Разбира се, кариера покрай любов се прави трудно. Но може да демонстрирате авторитет и рейтинг в обществото.

Всеки малък успех се отчита като служебно придвижване. Пред Козирога може и трябва да бъдете волева, силна и увлечена в работа. Бързо си кажете "Не!" в момента, когато във вас възникне импулс в нещо да потискате или ограничавате Козирога. И никога не се проявявайте като натрапчива възлюбена – от обсебващата любов той бяга като от огън.

Жените се вълнуват от искрения му, земен подход. За Козирога физическото желание е задължителна част от любовта. Той не разбира как едното може да съществува без другото.

Но любовните отношения не му се удават лесно. Той има склонност към усамотение. Трудно е да се спечели доверието му. В известен смисъл той не си позволява спонтанни чувства. В кариерата Козирога носи пълна отговорност за решенията си, в личните отношения с неохота я поделя с някой друг.

Както и жената Козирог, той изглежда невъзмутим и самоуверен, но се нуждае жената да му демонстрира симпатия и възхищение. Затворен, дори прикрит, той невинаги демонстрира своите потребности, но те съществуват. Погалете самолюбието му с одобрителни думи, които са му нужни, и той ще обърне лицето си към вас. В любовта той е верен партньор, не изпитващ и дори не разбиращ потребността от изневяра.

Въпреки наложеното мнение, в характера на мъжа Козирог има частица романтизъм. Но неговата дисциплина, по-точно потребността му да направи най-добрия избор заради бъдещето, а не само за настоящето, го държи здраво.

Той ще пожертва любовта и ще потърси жена, която може да се окаже полезна за честолюбивите му планове. Обикновено мъжът Козирог се жени или рано, или на зрели години. Във втория случай се оказва по-щастлив. Постигнал успех, Козирогът става по-спокоен и по-малко се страхува от любовта – тя престава да е бреме за него, пречещо му да се добере до върха.

Малко жени ще намерят повод да се жалват от любовника Козирог. Той винаги е готов да даде воля на най-неистовите си страсти. Възможно е да не е най-поетичният или изобретателен партньор, но несъмнено е изкусен и ненаситен.

Неговият интерес към физическата страна на любовта никога не угасва. С годините привлекателността на Козирога само нараства, както и мъжката му сила. Когато неговите връстници са приковани към леглото, той може все още да привлича жени в спалнята си.

Той обича комфорта. Не му харесва да прави секс на голия под или прав в килера. Козирогът предпочита хубав, широк креват, полумрак, тиха музика и предварително ще подготви студена бутилка шампанско.

Козирогът притежава известна поетична чувственост, но няма да я прояви веднага. Този човек вероятно няма да ви изпраща цветя и любовни писма, но на сребърната ви сватба може да купи самолетни билети и да отлети с вас в Париж, за да потанцувате на лунна светлина край Сена.

Когато му казвате "лека нощ" и се опитвате да затворите вратата, той ще подложи крак, за да не можете да го направите. Той не приема "не" за отговор. Ще се старае отново и отново да сломи съпротивата ви. Разбира се, има начин да кажете "не", ако е в смисъл на "да". Но защо ви е изобщо да казвате „не”?

Козирогът е земен знак и той внася в заниманията с любов всичките сладострастия, на които може да е способен човек. Любовта му е необходима като храната и водата.

Възможно е по време на първата среща да заподозрете, че той е сластолюбец, който смята, че жената трябва да се подчинява на всичките му желания. Той смята, че във всяка жена дреме кокетка, която си го търси. За него може да са по-важни сексуалните отношения, отколкото самата жена, с която е свързан.

Може да се поспори, че мъжете Козирог са сред повечето мъже шовинисти. Козирогът не е така жесток като Скорпиона, но силната му сексуалност го прави неудържим. Той с удоволствие ще се възползва от неопитността или наивността и харесва по-млади партньорки.

Той е внимателен, много чувствен и не търпи отказ в нищо. Няма да се примири с тихото кокетство на някоя жена. Не обича да губи време. Но ще приеме добре аргументирани възражения, обясняващи защо не сте с него в леглото, способен е да бъде търпелив. Кажете си честно, ако не се чувствате добре, това може да се окаже достатъчно, стига наистина да се чувствате така.

Основно са му необходими уверения, че го обичате. Той изисква да му се отдадете изцяло. Поощрете го, покажете му, че се наслаждавате на компанията му, и той ще е привързан към вас. Той е предана натура. Не разбира много защо мъжете толкова търсят допълнителни развлечения. Ако си има добра жена, защо са му останалите?

Козирогът е напълно щастлив и така. Предпочита да си остане вкъщи, а не да ходи по заведения или развлечения. Това не значи, че домашният ви живот ще навява скука. На сексуалния Козирог никога не му е достатъчно времето, прекарано в спалнята, и колкото повече остарява, толкова по-добре се получават нещата там.

Макар че се нуждае от сексуална връзка, която да го удовлетворява, само секс не му е достатъчен. Жената трябва да има и други качества, не просто да бъде добра любовница. Той иска да види в нея добра стопанка, партньор в работата, предан приятел.

Необходимо му е усещането, че съдбата ви е свързала двамата. Вярно, ако такова усещане не възникне, той няма да се измъчва много. Или ако можем тук да цитираме един Козиирог, "ако си признаете, че щастието съвсем не е това, което ви се е струвало по-рано, то можете да бъдете напълно щастливи".

Той обича парите. Освен това Козирогът е внимателен, точен, безкомпромисен човек. При сблъсък на характери не разчитайте на разумен компромис. Ако той направи нещо подобно на отстъпка, това ще бъде само печелене на време. Никога няма да разберете какво има наум. Той умее да крие мислите си зад настроението.

В едно можете да бъдете напълно сигурни – под спокойствието му гори огънят на желанието. Той върви право към целта. Убеден е, че целта е една и тя трябва да се постигне по всякакъв начин. Известно му е, че никой талант не намира изражение, ако човек не умее да работи. Това е ключът към неговия успех и в любовта, и в работата.

Роден да управлява, той обикновено достига до висок пост в работата, която е избрал. Той е практичен, целеустремен и амбициозен. Тези, които по неговия път му оказват услуги, винаги ще бъдат достойно възнаградени. Ако той се натъкне на неуспехи, може да отбие удара, стоейки здраво на крака. Но не е лъжа, че Козирогът по-често от другите знаци се жени за пари.

Практичният му ум не разбира защо любовта да не може да стои на второ място след интересите. А и толкова ли е трудно човек да се влюби в богата жена, а не в бедна? Правенето на любов в бедна колиба не е по-романтично от това в богатата постеля. И точно по същия начин необходимостта да се откажеш от обяд никак не възбужда сексуалния апетит.

Той търси висота на любовта чрез физическа страст. В духовна връзка много изисква и малко дава. Няма да се откаже от собствените си интереси, за да угоди на някого. Ще се постарае да бъде очарователен за жената, която е завоювала любовта му.

Източник: megavselena.bg