Мария Бакалова и Рут Колева на яхта в Ню Йорк

  • Сподели:
Мария Бакалова и Рут Колева на яхта в Ню Йорк

Българската гордост в Холивуд Мария Бакалова и певицата Рут Колева, която също има редица международни успехи зад граница, отпразнуваха 24 май на яхта в Ню Йорк. Двете дами си пуснаха снимки и сторита от разходката с лодка покрай Статуята на свободата и поздравиха сънародниците за празника на българската писменост и култура.

Честит 24 май от мен и тези две прекрасни и невероятно талантливи момичета. Статуята зад нас ми напомня, че освен да празнуваме просветата и културата е важно да се борим за свободата на словото. Да бъде култура, да бъде просвета, да бъде свобода“, написа си на български език Колева в личните си профили в Инстаграм и Фейсбук и си публикува кадър с Мария Бакалова и режисьорката Кристина Николова.

 „Честит празник, българи, честит празник, славяни“, написа на български Бакалова на стори, а в друго написа и част от историята на празника, на английски език, като препрати за повече информация към профила на нейния приятел, колега и ментор Юлиан Костов. Красавицата, която изигра ролята на дъщеря на култовия образ Борат във втората част на филма и която бе номинирана за Оскар за превъплъщението си, разкри и че на 24 май е бил нейният бал. Тя си публикува няколко архивни снимки от събитието.