Мъжете си падат по лоши момичета

  • Сподели:
Мъжете си падат по лоши момичета

Години наред наблюдавам взаимоотношенията между хората и се опитвам да разбера кои са най-често допусканите грешки от двата пола. Защо понякога просто не се получава? Защо любовта толкова лесно се трансформира в ненавист?

Истината е, че жените никога няма да разберат мъжете. И обратното! Тъкмо в този факт се коренят проблемите, налични във всяка връзка. Затова и пътят към безоблачното съжителство минава през психологията - само чрез опознаване на вътрешния свят на другия, един човек може да изгради пълноценни взаимоотношения с него.

Трябва да ви призная нещо. Мъжете имаме един изключително лош навик - да обсъждаме половинките си, когато сме сред приятели. Тъкмо благодарение на него обаче имах възможност десетки пъти да се убедя, че мъжете си падат по лоши момичета. И се отнасят отвратително с добрите.

Силата да НЕ бъдеш мила

Представителите на силния пол само на пръв поглед мечтаят за послушна женица, която да им готви и да им сортира чорапите. Когато попаднат на такава, първо казват "Тя е страхотна, но… просто не съм готов за сериозна връзка".

Дори нещата да се задълбочат, обикновено не приключват добре. Всъщност просто… приключват!

Обяснението на това на пръв поглед необяснимо поведение е елементарно. Първосигнално мъжете биха дали мило и драго тяхната половинка да ги обгрижва. На по-дълбоко подсъзнателно ниво обаче свързват образа на домакинята с отчаяните и скучни жени, вкопчени в партньора си и вторачени единствено и само във връзката си с него.

Отрицателният стереотип е налице - прекалено грижовните жени не са нищо повече от лепки! Подобни жени карат мъжа рано или късно да се почувства окован. Роб на ежедневие, лишено от забавления и вълнения.

Слабохарактерна = скучна

Опитвал съм се да помогна на толкова много жени, но само онези, които притежават силен характер, се осмеляват да ме послушат. Партньорите на останалите рано или късно осъзнават колко скучен е съвместният живот с тях. И ги зарязват, без да изпитват абсолютно никакви скрупули.

Получавал съм и десетки писма от читателки, които въобще не осъзнават колко слаб характер проявяват: "Сигурна съм, че това, което казваш, е вярно, но моята ситуация е различна. Мъжът ми има по-специфични проблеми!" или "Забелязвам тези неща в своя партньор, но се опитвам да не му натяквам нищо".

Чуйте само: да не му натяква нищо! Толкова много жени вярват, че ако позволят на мъжете си да контролират изцяло връзката им, ще ги задържат до себе си... Но е крайно време да се сложи край на тази заблуда! Съжалявам, но просто трябва да бъда прям с вас: Ако вие също смятате, че на всяка цена трябва да бъдете мили и грижовни, без да се сещате за своите собствени нужди, връзката ви е обречена на провал.

Тайните на лошите момичета

Всъщност единствено жена, която провокира мъжете по интелигентен начин, може да привлече и задържи някой наистина добър партньор. И да се радва на дълготрайна и пълноценна връзка.

Колкото по-фокусирана е една дама върху нещата, които ТЯ иска от мъжа, толкова по-добре ѝ се получават нещата. Себелюбивото поведение често кара представителите на силния пол да усетят привличане, въпреки че това твърдение звучи доста нелогично.

Лошите момичета са саркастични, недостъпни, не се страхуват да изкажат мнението си и да споделят чувствата си. Лошите момичета имат много по-голям шанс да намерят своя Принц на бял кон, с когото да прекарат живота си в щастие и разбирателство.

Важно е да отбележа, че границата между образа на привлекателно лошо момиче и отблъскваща лоша господарка, е много тънка. Трябва да внимавате! Ако започнете да се отнасяте твърде лошо с партньора си - да го лъжете, манипулирате и злепоставяте - взаимоотношенията ви ще претърпят невиждана криза.

Искате ли да разберете кои са останалите поведенчески тънкости, които ще ви помогнат да привлечете правилния мъж и да го задържите до себе си? Тогава прочетете моята книга "Единствена за Него", която вече е помогнала на стотици жени да изградят успешна връзка с Избрания!