Най-важното за зодия Козирог

  • Сподели:
Най-важното за зодия Козирог

Зодиакален знак КОЗИРОГ (22 декември - 19 януари)

Девиз: "Аз мога!";
Стихия - Земя, качество - кардинален;
Скъпоценни камъни: сапфир, малахит, оникс, тигрово око;
Метал - олово; цвят - черен;
Планета управител - Сатурн.

Личност

Знаете истинската цена на всяко нещо и не се впускате в безсмислени начинания. С годините вашата красота и очарование не само, че неувяхват, но и ставате все по-привлекателни.

Имате добро образование, успешна кариера, солиден дом и отлично самочувствие. Опитвате се да направите добро впечатление на всички и в повечето случаи успявате. Това, което другите не забелязват у вас е чувствителното ви сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето ви.

Рядко давате израз на чувствата си, предпочитате да си ги запазите за себе си или да ги предадете под формата на стих или картина. Целеустремени сте, никога не забравяте какво искате и в крайна сметка го постигате.

Понякога може да е доста трудно да се говори с вас - склонни сте към меланхолия и самота. Подхождате сериозно към всичко, което правите, тъй като имате силно развито чувство за отговорност и дълг.

На вас със сигурност може да се разчита. Може да сте привързани към миналото и това да ви пречи да почувствате радостта от новото и неочакваното.

Вашата лоялност и постоянство ви правят предпочитани служители, но вие винаги ще се стремите към по-високи постове, защото успехът за вас е по-важен от всичко.

Качества

Положителни: самостоятелност, дисциплинирност, решителност, устойчивост, практичност, честолюбие, лоялност, целеустременост, задълбоченост, сериозмост.

Отрицателни: безкомпромисност, консервативност, мнителност, безжалостност, липса на гъвкавост, материализъм, студенина.

Външен вид

Мъжът Козирог - ръст среден, тяло сухо и слабо или яко и набито. Нос прав, широк; уста голяма, с тънки, стиснати устни; лице ъгловато, слабо с добре изразено чело. Коса тъмна, черна, късо подстригана.

Жената Козирог - средна или висока на ръст, със слабо тяло; коса права, с тъмен или черен цвят. Лице бяло, високо чело. Кафяви очи, сериозен поглед; малка уста.

Здраве

При Козирога има забавен обмен на веществата, недобро храносмилане. Склонност към депресии и отчаяние, хипохондрия и раздразнителност, храносмилателни смущения (стомашни язва, запек) бъбречни и жлъчни камъни, ревматизъм, подагра, отоци, кожни, стоматологични проблеми (зъбите), алергични, артрит, астма, простудни и дихателни заболявания, авитаминози, анемия, неврози, главоболия, депресии.

Препоръки: Да поддържат оптимизъм и ведро настроение, повече хумор. Да избягват киселите и солени храни. Да се пазят от студ и влага – да предпочитат сухо и топло място. Разумно хранене. Повече спокойствие, положителни мисли. Да спортуват и да се развличат.

Храни

Растения - черупкови – орехи, бадеми, кестени, кокосов орех.

Хранене - витамини – група В, С, А, D, Е. Калций и фосфор. Целина, червено цвекло, листни зеленчуци, зеле, картофи, домати. Горски плодове, бадеми, орехи, къпини, бъз, шипки, кестени, тиква, касис, банани, сливи, круши, боровинки, нар, черупкови плодове.Зърнени храни и техните кълнове (ечемик, соя, ръж, овес), пчелен мед.

Аромати

Горски цветя.

Работа

Области: организация, планиране, управление, финанси, архитектура, строителство, счетоводство и контрол.

Професии: директори, мениджъри, ръководни кадри, политици, инженери, архитекти, администратори, счетоводители, редактори, строители.

Пари

Първоначално Козирогът може да ви създаде впечатлението, че е скъперник, но това не е така. Просто той никога няма да похарчи пари за хора, които вижда за първи, а може би и за последен път.

Козирогът знае цената на парите и никога не ги хвърля на вятъра. Той е от типа хора, които винаги са финансово обезпечени и това е резултат от прагматичния му начин на мислене.

Неговата максима е: "Скъпото винаги излиза евтино!" Пазарува разумно. Вещите, които купува трябва да му служат дълго и надеждно, за това предпочита фирмени стоки, които вече познава. Козирогът инвестира само в компании с утвърден авторитет, където печалбата е поне на 90% сигурна.

Любов и брак

Към любовта, както и към работата си Козирозите се отнасят сериозно. Те дълго и задълбочено изучават и избират партньорите си. За Козирозите мимолетни увлечения няма, връзките им обикновено са продължителни.

Мъжете Козирози са склонни да създават семейства едва след като са достигнали финансова стабилност и самостоятелност.

Когато попаднете на мъж Козирог трябва да се самооцените изключително критично по отношение на външност, интелект, женственост, домакински умения, че даже и политически убеждения, защото за Козирогът е много важно умееш ли да се държиш в обществото и не би понесъл да изпадне в неудобна ситуация заради партньорката си.

Козирозите с тщеславни и трябва да им се помага да поддържат самооценката си на високо ниво. В замяна на това те даряват неимоверна преданост и надеждност.

Подходящи партньори

В млада възраст Козирогът има много общи черти с Телеца. По-късно променя поведението си, мирогледът му става по-широк и постига съвместимост с Близнаци и Скорпион заради тяхната интелектуалност.

В зряла възраст Козирога обикновено постига мнага добра съвместимост с Риби – те са спокойни и придават емоционалност на връзката.

Секс

Козирогът е в състояние да направи всяка среща уникална. Той е уверен в леглото, сериозен, стеснителен и в началото трудно започва интимната връзка, но с времето и в тази област реализира лидерските си способности. Необходимо е само да преодолее собствената си мнителност и да се почувства обичан.

Не може да се каже, че е склонен да проявява сексуални фантазии, защото даже в секса Козирогът си изработва динамични стериотипи още в младежките години и прави само онова, което счита за правилно, според собствените си критерии, които никога не би променил.

Известни личности

Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Жана Д'Арк, Шарл Перо, Карел Чапек, Едгар Алън По, Алексей Толстой, Джек Лондон, Корольов, Курчатов, Нютон, Кеплер, Луи Пастьор, Цицерон, Мао Цзе Дун, Никсън, Пиер Кубертен, Елвис Пресли, Мохамед Али.