Не трябва да си звезда, а да си просто голям!

  • Сподели:
Не трябва да си звезда, а да си просто голям!

А сега, кой не е гледал Comedy central roast of..., кой не е чувал за него? Оказва се много хора.

За първи път роуст, което превеждаме като "изпържване" се прави през август 2003 г., в който главно осмивано лице е Денис Лиъри. Следват роустовете на Джеф Фоксърти, Памела Андерсън, Уилям Шатнър, Боб Сагет, Дейвид Хаселхоф, Джоан Ривърс, Доналд Тръмп, Розан Бар, Чарли Шийн, Джеймс Франко, Джъстин Бийбър, Роб Лоу.

Всеки роуст има водещ, наричан роустмастър. За целите на всичко това конкретната звезда, която ще приеме да бъде "изпържена" с подигравки, които макар и да звучат страшно - идват изцяло в името на добрия хумор и не на последно място в края на речта си към "жертвата", винаги се завършва с някаква благодарност, признателност и изказване на уважение.

Та... за целите на всичко това въпросната звезда описва, ако реши, някакви параметри докъде може да се стигне в подигравките, кои теми не бива да се пипат и са деликатни или няма никакви задръжки по отношение на нещата, които ще чуе по свой адрес.

Например Памела Андерсън е забранила да се правят шеги за инфекцията ѝ с хепатит С. Покойната Джоан Ривърс е забранила шеги по адрес на дъщеря си Мелиса. Уилям Шатнър е поискал смъртта на съпругата му да не се споменава. Доналд Тръмп е забранил шеги по отношение на богатството си. Чарли Шийн поискал да се ограничат шегите за майка му.

Въпреки че при роуста на последния човек обидите и подмятанията, свързани с наркотици, проститутки и вулгарно държание по време на снимки - не са били никакъв проблем. Просто всеки има някаква деликатна тема, в която не бива да ровиш и нахлуваш. Накрая на роуста звездата става от стола си и прави всички на пух и прах. Идва неговият ред за шеги към останалите.

За да приемеш роуст, може би на последно място трябва да си звезда, защото холивудски знаменитости има много. Трябва да имаш уникално чувство за хумор, самоирония, минимално его, отвореност, за да посрещнеш този вид сарказъм и после да върнеш топката както трябва. Може кариерата на конкретната звезда да бъде към края ѝ, роустът да е нещо като приключване и оттегляне, а може кариерата да се намира в големия ѝ пик.

Така плавно стигаме до тазгодишния роуст. Джон Макклейн, Джон Хартиган, Франк Моузес, генерал Джо Колтън, Джими Тудески, Малкълм Кроу, Джеймс Коул, Корбен Далас, Хари Стемпър - какво обединява тези имена? Умиращият трудно, неостаряващият екшън герой познат на поколения и обичан от мнозина. Първокласна филмова звезда!

Негово величество Брус фъкинг Уилис!

Освен че както на всеки роуст, се смях много и на този, видях и още нещо или по-скоро усетих. Малко преди самия край излезе Деми Мур, която, както знаете, е бивша съпруга на Брус Уилис. Цялата публика и гостите от сцената станаха на крака и я аплодираха.

Мур засипа с подигравки бившия си партньор относно кариерата му в киното, ролите, които е приемал, външния му вид, разказа няколко весели случки от техния брак и грижите за трите им дъщери, които също бяха в публиката. Беше супер естествена, непринудена и очарователна в разказването на тези си истории.

Изваждам като цитати някои от нейните изказвания:

"Трябва да ви кажа, че Брус е страхотен баща и щедър човек... Когато беше негов ред да смени памперса на дъщеря ни Румър, той се обръщаше към мен и ми прошепваше в ухото: "Ще ти дам още сега 1000 долара, ако отидеш и ти смениш шибания памперс!". Аз, разбира се, не го направих, защото адвокатите ме посъветваха - "Не се тревожи, ще го разсипеш към края!". А сега съдбата е странно нещо, защото той предлага 1000 долара на дъщеря ни да смени неговият памперс! Някой неща не се променят!"

"Ние бяхме женени почти 12 години, което по годините на Брус Уилис е равно на 84. Но аз бях до него през цялото време, дори когато имаше крах в кариерата си. Дори когато отказа роля в "Бандата на Оушън", за да свири на хармоника."

"Гледах на нашия брак като на филма ти "Шесто чувство" - ти беше мъртъв през цялото време."

Накрая завърши с нещо изключително съществено и важно - каза, че в живота ѝ с Брус Уилис е имало много върхове и спадове, но това са били най-хубавите ѝ години!

Поласкана е да бъде на този роуст, благодари за трите им прекрасни дъщери, добави, че Брус винаги ще има специално място в нейното сърце, благодарна е, че именно той е баща на нейните деца, че присъства в живота ѝ и този на децата, и Брус винаги ще бъде нейно семейство, отличен баща и страхотен приятел. Накрая се прегърнаха и тя отстъпи ред на следващия гост. Сред гостите, които осмяха Брус Уилис бяха и Едуард Нортън, Кевин Полак, Марта Стюарт, Дом Айрера и други.

Като човек, който винаги е подкрепял цивилизованите раздели и впоследствие продължаване на човешки приятелски отношения, това трайно остана в съзнанието ми. Беше добър пример. Така могат някои. И така е редно.

И затова не трябва да си звезда, а да си просто голям!