Пълнолуние по оста Рак-Козирог

  • Сподели:
Пълнолуние по оста Рак-Козирог

Днес (12.01.2017) в 13.33 ч. двете светила бяха в опозиция: Слънцето в 22 градус на Козирог, а Луната - в 22 градус на Рак. Два кардинални зодиакални знака.

Единият отговаря за кариерата, професионалните постижения, амбицията да бъдем успешни навън (Козирог), а другият - за дома, рода, семейството, децата, родителството, вътрешния свят (Рак).

Вътрешно емоционално напрежение, риск от остри междуличностни конфликти - такава е общата атмосфера днес. И това е така не само заради Пълнолунието. Налице е и голям Кардинален кръст: Уран е в Овен, а Юпитер - във Везни. Като разкъсани на четири страни сме.

Особено представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог) и тези с Луна и/или Асцендент в тези знаци. Иначе Луната си е на трон, тя е в силата си точно в Рак.

Грижовни сме, но и много чувствителни и емоционални днес. Още повече, че цели 4 планети се намират във водния знак Риби, най-мекият и отдаден на чувства и преживявания, най-интуитивният и емоционално раним знак в зодиака.

В момента Марс, Венера, Нептун и Хирон са в Риби. Любовта е състрадателна, а понякога е нахлузила доста розови очила, страда от някакви заблуждения и илюзии относно обичания обект.

Границите се поставят изключително трудно, направо са размити. Трудно отстояваме самите себе си, ставаме прекалено отзивчиви и желаещи да сътрудничим на другия човек, на всяка цена.

Да, интуицията ни е висока. Да, сякаш витаем във вълшебни светове. Нормално е. Толкова много вода има сега. И все пак е добре да бъдем внимателни и предпазливи. Да изчакаме няколко дни. Да не правим прибързани заключения. Да се щадим повече. Да пием достатъчно вода, да ядем ябълки и мандарини, да пием чай, не само кафе, да се наспиваме хубаво, да правим любими неща. На спокойствие. И полека.

Щастливо Пълнолуние на всички от мен! И доскоро,

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv