Plastique Tiara - момчето, което през деня е просто Дюк Нгуен

  • Сподели:
Plastique Tiara - момчето, което през деня е просто Дюк Нгуен

Дюк Тран Нгуен, по-известен като Plastique Tiara Edwards или просто Plastique Tiara, е виетнамска американска драг кралица, изпълнител, модел, танцьор, инфлуенсър в социалните мрежи и създател на съдържание.

Plastique Tiara е най-известна с това, че е един от участниците от сезон 11 на RuPaul's Drag Race, завършвайки на 8-мо място. Нейното участие ѝ спечели огромни последователи от 2 милиона в Instagram и над 9,9 милиона последователи в TikTok.

Нгуен се подвизава и като фризьор. Той е правил перуки за много драг кралици, включително Aquaria, Naomi Smalls, Vanessa Vanjie Mateo, PatrickStarrr и други. Пробва се и като музикален артист, издавайки дебютния си сингъл, озаглавен "Irresistible" през април 2019 г.

Роден в град Хо Ши Мин, Виетнам, Тиара се вдъхновява много от стиловете на виетнамските поп звезди. Нейният стил е комбинация от всичко плавно, красиво и женствено. Тиара е известна с това, че смесва азиатска култура и красота в стила си, давайки ѝ младежката енергия, която феновете са обикнали. Тя твърди, че представлява новото поколение драг, където "драг е свобода и можете да бъдете каквото искате да бъдете и да правите каквото искате."

Името на Tiara идва от герой от "My Little Pony", наречен "Diamond Tiara". Тя харесваше както името, така и героя, но избра "Plastique" като алюзия към пластмасата, евтин материал, използван за направата на луксозни кукли Барби.

През януари 2019 г. беше обявено, че Plastique Tiara ще бъде един от петнадесетте претенденти, които ще се състезават в единадесетия сезон на ''RuPaul's Drag Race", който следва RuPaul в търсенето на следващата американска драг суперзвезда. Plastique Tiara стана най-младият участник в историята на шоуто.

Нетната стойност на Нгуен се оценява на 2 милиона долара. Повечето от приходите ѝ идват от присъствието ѝ в социалните мрежи като създател на съдържание, сътрудничество с марки, моделиране, фризьорство, телевизия, изпълнения на живо, музика и реклама.

Тиара се свързва с няколко топ марки през влиятелната си кариера. За съжаление не разполагаме с цифри, които да оправдаят колко би могла да спечели тя от тези спонсорирани сътрудничества, но можем да предположим, че цифрите са солидна сума.

Тиара има и успешна музикална кариера. Нейната музика е налична в стрийминг марки, като Apple Music, Amazon Music и Spotify. 

Дюк Тран Нгуен е роден на 11 април 1997 г. в град Хо Ши Минг, Виетнам, и прекарва ранните си години в родния си град, преди да имигрира със семейството си в Съединените щати на 11-годишна възраст, където се установяват в Далас, Тексас. Имената на родителите му не са разкрити на обществеността и също така не е известно дали има братя и сестри или не. Има виетнамско гражданство и принадлежи към азиатска етническа група.

Нгуен е израснал в консервативно семейство, което го предпазва от ЛГБТК+ общността. Тиара каза пред The ​​Hollywood Reporter, че не е знаел какво е да си гей, докато не се е преместил в Америка. След като се установява в Далас, той започва да изследва драг общността. На семейството му беше трудно да приеме новата му страст, която беше разкрита от Тиара по време на епизод на RuPaul's Drag Race. В крайна сметка родителите му го приемат и подкрепят.