Правилната нагласа, с която да изпратим старата година

  • Сподели:
Правилната нагласа, с която да изпратим старата година

Несъмнено 365 дни са много време, в което всички сме изпитали някакви трудности. Време, в което сме опознавали себе си и околните, време, в което сме изпитали щастливи моменти и сме обичали от цялото си сърце!

Всяка една Нова година носи нова надежда и тя е свързана с вярата, че ще бъде значително по-добра и щастлива от преходната. Докато годините отлитат през нас, ние в действителност събираме опит, радваме се на любимите хора и опознаваме света с неговите дилеми и прекрасни спомени, които той задължително оставя в душата ни.

Животът е кратък и е само един миг, който отлетява бързо и за жалост повечето хора не осъзнават колко по-щастливи биха били, ако никога не спират да носят доброто със себе си и ако заменят всички негативни мисли и чувства, с любов и подкрепа към другите хора! За да бъде наистина щастлив човек, трябва да умее да прощава и да не се вглъбява над тези моменти, които натъжават душата му, а да има очи единствено за милите спомени, които успяват да сгреят сърцето му, дори и в най-студените дни от годината.

Новата година ни дава и нов шанс да бъдем по-добри и по-успешни, да започнем отначало и на чисто, като простим на себе си и на хората около нас, като оставим всички тревоги и отрицателни мисли, там, където им е мястото, а именно в старата година. Изминалата година ни дава шанса да променим себе си, да поправим грешките си и да простим на тези, които са ни наранили, защото никой роден в този свят не е безсмъртен и не знае кога ще дойде моментът, в който ще се пренесе в друго измерение и неговият земен път просто ще свърши, тук на Земята!

Нова година – нов късмет, нови надежди и нови мечти!

Всеки един човек по света е изпълнен с нетърпение и очакване на това, което тепърва животът ще му предостави и единствено от самия него зависи дали ще успее да превърне тези моменти в прекрасни щастливи спомени или непоносими товари, които ще пренесе и в следващата година! И така, година след година, събиращи опит, ние бавно започваме да осъзнаваме смисъла на своя живот и той се състои в тези специални моменти, в които сме заобиколени от хората, които са вкарали в нашия живот много цветове, топлина и настроение.

Тези хора, които истински ни обичат и помагат в трудностите, защото истинското щастие, идва именно тогава, когато разберем, че хората около нас изпълват дните ни със смисъл и ни предават своята вяра в любовта.
В края на всяка година човек започва да прави своята равносметка на нещата, които е постигнал и на това, което не е успял да направи, на всички онези задачи, които е завършил успешно, но и на тези, които е оставил за следващата година и въпреки цялата тази равносметка това, което му остава за последните 365 дни, са спомените.

Тези спомени, които са грабнали душата му и са превърнали последните дни от година в специални, тези спомени, които са го заредили с енергия и са го накарали да изпита истинско вълнение, щастие и разбира се, най-търсеното и скъпоценно чувство любов!

С всяка изминала година, ние си даваме обещание, че ще бъдем по-добри и ще променим в положителна насока своя земен път, но невинаги това, което планираме се превръща в реалност, както и невинаги животът е готов да ни даде тази почивка и спокойствие, от които имаме нужда. Човешкото щастие се крие в три основни стъпки, които в действителност, трябва да бъдат стъпалата, които да построим, още през първите дни от Новата година, а те са здраве, любов и добрина, която винаги трябва да раздаваме и никога да не забравяме, че именно това е нашата мисия на Земята, да живеем в хармония със себе си и с всички останали хора, които по някакъв начин стават неизменима част от живота ни!

Животът е само един миг - затова трябва да го превърнем в красива картина, изпълнена с приятни моменти и носеща пълно удовлетворение, а за да го постигнем, трябва да се научим да бъдем положителни, никога да не спираме да вярваме в доброто и да раздаваме това, което не се купува с пари и наистина е безценно – шепа любов и добрина!

Успешна Нова година на всички читатели на High View Art!

С пожелание за една по-спокойна, красива и успешна година, изпълнена с много споделени моменти с любимите ни хора, усмивки и разбира се, любов, защото истинският смисъл на дните ни, се крие именно в това да я намерим и да имаме възможността да я предадем и на другите!

Бъдете добри и не спирайте да показвате своята любов към тези хора, които носят лъч светлина в най-трудните ви дни от годината и в тези моменти, в които се чувствате щастливи! 

Честита Нова година!