Смешен наръчник за движение в София

  • Сподели:
Смешен наръчник за движение в София

През последните дни във Фейсбук все по-често ще попаднете на забавни правила, които светкавично се разпространяват от потребител на потребител. Става въпрос за смешен наръчник за движение в София за шофьори и пешеходци, който искрено ще ви разсмее. HighViewArt.com съветва: не ги спазвайте, просто се позабавлявайте :)

За шофьори:

1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.

2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.

3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.

4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.

5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.

6. Винаги, когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и надуйте клаксона, докато не го изгоните обратно.

7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.

За пешеходци:

1. Никога не пресичай на зебра или ако има подлез не го използвай (По възможност пресичай колкото се може по-често "Цариградско шосе", а през време на коледните пости пресичай и по автомагистрала "Тракия" и "Хемус").

2. Никога не спирайте пред кола освен ако тя не е полицейска или не лети със 200 километна в час. (Справка: Вж 1. Пресичане на магистрали.)

3. Никога не се оглеждай докато пресичаш. (Отнася се за бабички.)

4. Винаги като пресичаш отдели поне 1 минута да стоиш посредата на пътното платно (Отнася се за млади.)

5. Първото свободно място в автобуса ще бъде и последно, заемете го светкавично.

6. Контакт с очи с друг пешеходец, чакащ да се качи в автобуса автоматично прави правото ви да слезнезнете пръв невалидно.

7. Винаги, когато е възможно пресичайте на червено човече. Ако водачите ви клаксонират ги напсувайте "Ко искаш уа галош". Ако някой от тях даде газ скочете пред него и го накарайте да набие спирачки и да предизвика верижна катастрофа. Вие сте в правото си да не платите нищо от щетите.