Ти си много повече, отколкото си мислиш

  • Сподели:
Ти си много повече, отколкото си мислиш

Дори да се считаме за самоуверени, понякога изпадаме в размишления за себе си, отклоняващи се по-скоро в негативната гама. Чудим се дали сме достатъчно добри в нещо, дали личността ни изпъква, поставяме под въпрос физическите си качества.

В тези моменти изпадаме в омагьосан кръг, в който всички други ни превъзхождат, а това ни кара още повече да се свиваме навътре в себе си и да се крием от света.

Нашите притеснения, обаче, в крайна сметка винаги се оказват неоправдани. Това, което ние виждаме като дефект и в което винаги забиваме поглед, най-често няма да бъде забелязано от другите, а може дори да се оцени като чаровно.

Независимо дали говорим за по-повърхностните характеристики или дълбока черта от характера, помнете, че във всеки има нещо уникално, което го правим единствен и неповторим. Затова най-добре е винаги да бъдем себе си, да дадем израз на цялата си същност и всичко, което ни прави различни, защото все пак единствено по този начин ние самите ще бъдем щастливи със себе си и ще привлечем около нас само правилните хора – тези, които ни възприемат по начина, по който съкровено искаме.

Не забравяйте, че какво вижда един човек във вас, зависи от това с какви очи гледа. Хората, носещи вътрешна обич, са отворени към всеки и желаят да опознаят дори това, което се опитваме да скрием. От друга страна, ако насреща си имаме някого, който не намира и капка безкористна доброта в живота, можем да очакваме да открие в нас безкрайно много проблеми и да превърне дори проявите ни на човечност в негативи.

Е, какви хора предпочитате да има около вас? Понякога да се чувстваш зле в кожата си е индикатор, че не си в правилната среда. Не се страхувайте да напуснете живота на тези, които ви карат да се срамувате или да криете собствената си същност!

Не се страхувайте дори това да означава, че ще останете сами за малко. Вие сте много повече, отколкото си мислите, такива, каквито сте, и бъдейки себе си, несъмнено ще привлечете в живота си хората, които заслужавате.

Не се впускайте в съмнения за личността или качествата си. Не се възпирайте да изразите същността си такава, каквато в действителност е, без значение дали тя носи доза лудост, защото човек, който има в себе си доброта и любов, винаги е достоен!