Желанията ни не са случайни

  • Сподели:
Желанията ни не са случайни

Дали хората се делят на такива с и без мечти? По-скоро не, защото ние всички имаме желания, просто някои от нас вярват, че те се сбъдват, а други не. В някакъв момент ние спираме да искаме, защото мислим, че ще се разочароваме, но защо не се замисляме откъде всъщност идват желанията.

Някои от тях са създадени от мозъка. Понякога са израз на нашето его, което се опитва да покаже, че сме повече от другите или пък на ината и яда ни, каращи ни да се доказваме пред близките си. Тези желания могат да бъдат разрушителни и да доведат до много болка, а ако успеем да ги осъществим, няма да получим никакво удовлетворение.

Ето защо изключително важно е през определено време да преосмисляме дори мечтите си и по този начин да си дадем свободата да израстваме. Когато се променяме, ние най-вече разширяваме съзнанието си, осъзнаваме колко различно изглежда животът, колко погрешно сме гледали на него и на самите себе си. За да не се нараняваме допълнително, трябва да сме способни да пуснем всичко, което е било в миналото и да преподредим приоритетите си.

Има и друг вид желания - тези, които са създадени от сърцето. Струва ни се, че са били в нас винаги, сякаш сме родени заедно. Точно за тях имаме най-много притеснения - как ще ги сбъднем, какво трябва да направим, достатъчно силни ли сме? Фактът, че се тревожим толкова много обаче показва, че пропускаме нещо много важно - желанията ни никога не са случайни.

Нито един талант не може да остане скрит и нито една страст не може да остане несподелена. Любовта ни към това, което искаме, е движещата сила на желанията ни. Тя най-мощно ги притегля към нас и по никакъв начин не може да бъде заличена.

Може би от това, за което толкова мечтаем, се нуждае и светът. Може би то е една частица от човешкия прогрес, може би точно ние, колкото и малки и обикновени да смятаме, че сме, сме създадени, за да допринесем със собственото си щастие за чуждото такова!

Няма място за безпокойство, когато мислим за сбъдването на желанията си. Ако те идват от сърцето, то с умисъл са били поставени там. Повярвайте както в себе си, така и в живота си и го оставете да ви изненада - той е много по-съвършен, отколкото предполагате!