Japan Mobility: Honda надскача ограниченията за пространство и време

  • Сподели:
Japan Mobility: Honda надскача ограниченията за пространство и време

Прелюдия към спортни електрифицирани прототипи и високотехнологични продукти от бъдещето показа компанията по време на JAPAN MOBILITY SHOW, заменило досегашния автомобилен салон в Токио

Автомобилните салони вече не са това, което бяха. Досегашното изложение Tokyo Motor Show се завръща, но с ново име - JAPAN MOBILITY SHOW, за да предложи вълнуващ поглед към бъдещата мобилност не само за автомобилите и мотоциклетите, но и за още по-широка гама от технологични продукти. 

Въпреки че 75-годишната история на Honda започва с мотоциклетите, последвани от автомобилите, компанията продължава да разширява своето портфолио, в което влизат и роботи, самолети, извънбордови двигатели, градинска техника и генератори. На щанда си на японското изложение марката позволи на посетителите да надникнат в бъдещето на мобилността.„

Показваме различни продукти и технологии за мобилност, които ще позволят на хората да надскочат ограниченията на времето и пространството и да надградят своите способности и възможности,“ сподели по време на пресконференция по повод началото на JAPAN MOBILITY SHOW Тошихиро Мибе, директор и президент на Honda Motor Co.

Той представи новостите на марката, сред които и автономното превозно средство Cruise Origin. Интериорът подлежи на индивидуално изпълнение, а пътниците могат да оползотворят прекараното в пътуване време напълно свободно. Honda планира да лансира този проект в Япония през 2026 г., съвместно с GM и Cruise.

Honda eVTOL и HondaJet ще издигнат триизмерната мобилност в небесата, тъй като ще могат да комбинират самолета с мобилни системи на земята и да се пътува още по-свободно. 

SUSTAINA-C Concept е с каросерия от акрилна смола, която подлежи на рециклиране. 

Дистанционно контролираният Honda Avatar Robot ще ни позволи да изпълняваме задачите си от разстояние така, сякаш присъстваме лично. Той е идеална възможност и за хората с ограничена подвижност да живеят активно. А UNI-ONE е устройство за придвижване, управлявано чрез преместване на телесното ни тегло, докато седим, без да е необходимо да използваме ръце.

Honda CI-MEV е самостоятелно движещо се микромобилно превозно средство, способно да увеличи жизнения ни радиус на действие. С остаряването си шофираме и ходим все по-турдно. А има хора, които живеят на места, където обществен транспорт липсва. При наличието на лесно достъпни превозни средства за достигане до близки дестинации хората могат да се придвижват бързо и непринудено. 

На изложението бяха представени и концептуален електрически наследник на легендарния модел Prelude, както и редица електрифицирани спортни модели. „Този прототип е истинска прелюдия към наши бъдещи модели, които ще пренесат насладата от шофирането към електрическото бъдеще и ще носят в себе си спортната същност на Honda“, заключи президентът на компанията.

Виж още