Как да променим живота си, чрез китайското изкуство за обзавеждане Фън Шуй – част 1

  • Сподели:
Как да променим живота си, чрез китайското изкуство за обзавеждане Фън Шуй – част 1

Според правилата на Фън Шуй, когато човек успее да подреди своя дом по правилния начин, той ще създаде една вълшебна атмосфера, напоена с много позитивни чувства и душевна топлина. Това интересно изкуство е съчетало в себе си не само един съвършен и красив стил, но и много повече от това - събиране и подреждане на енергиите, които контролират съдбата и живота ни.

За да можем да внесем нужната хармония и баланс на мястото, което обитаваме, е нужно да направим няколко промени и да синхронизираме правилно всеки детайл, вещ и дори основните цветове в дома ни. 

Преведено от китайски фън шуй означава - вятър и вода, като е смятано, че вятърът е онази сила, която разпръсква позитивната енергия, а водата е специалния елемент, който съхранява в себе си цялата информация, която е натрупана до момента.
Енергията, която събираме е от особено значение за това как се чувстваме - емоционално и духовно, дори и за това как изглеждаме физически, защото тя притежава способността да зарежда душата ни със сила, както и да я отнема. Внимателно подбраните елементи и вещи, трябва да се синхронизират и да зареждат човек, като създават безценно усещане за смирение и успокоение на съзнанието. 

Може би сте забелязали как, когато влизате в помещение с прекалено много ненужни вещи, започвате да се чувствате странно, така сякаш някой е омотал ръце около шията ви. Това се дължи на факта, че вещите са превзели цялото пространство и са разпръснали енергията си и така тези вибрации директно започват да нахлуват във вашето съзнание, като създават усещането за нещо потискащо и неприятно. Според Фън Шуй пространството е от особено значение за правилното движение на енергиите, а точните места на предметите могат да бъдат намерени, чрез помощта на компас, използван от хора владеещи тази вълшебна техниката.

Когато обаче не разполагаме с голямо пространство, можем да създадем своя храм на спокойствието и в по-малки помещения, по-важното е обаче да успеем да съчетаем правилно всяка вещ и мебел в него. Всъщност китайското изкуство ни напомня, че трябва да обърнем специално внимание на пространството около входната врата, защото според древните учители вратата е символ на напоителната система, която допуска енергиите в дома ни да циркулират и когато мястото зад външната врата е изпълнено с ненужни вещи, ние сами успяваме да запушим положителната енергия, която иска да влезе в дома ни, но и внасяме допълнително емоционално и духовно напрежение, чрез всичко ненужно, което съхраняваме.

За да не допускаме отрицателна енергия да навлиза през входната врата, трябва да поставим някаква вещ нависоко, която издава камбанни, тихи и успокояващи звуци, които ще прогонят директно цялата негативна енергия запътила се към нас и ще пречистят входа към нашия храм. 
Фън Шуй е не само хармония, но красота, естетика и изграден стил, който ни помага да канализираме своята енергия и да се зареждаме само, докато стоим на дивана вкъщи или пък на терасата преобразена в интересна градина, създаваща настроение и най-важното, излъчваща спокойствие.

Колкото по-добре се чувстваме в дома си, толкова повече позитивна енергия събираме, затова е важно преди да започнем да обзавеждаме своя замък по метода Фън Шуй и да изчистим всички ненужни стари вещи напоени с тъжни спомени и негативна енергия. По принцип китайското изкуство за обзавеждане залага на всичко, което се доближава до природата, като например, това могат да бъдат  – стайни живи растения, домашни любимци, дори специални фигури напълнени с вода, които ни доближават още повече до земята.

Правилното съчетание на цвят, украса и детайли са най-главните фактори, които влияят върху човешкото усещане, както и обратното - не добре подбраните елементи, фигурки, картини и мебели - отнемат част от нашата енергия, като ни изпълват с усещането за някаква липса в живота ни. Колкото по-мотивиращи и вдъхновяващи са вещите в дома ни, толкова повече позитивна енергия привличаме към себе си и успяваме да подредим и останалите липсващи парчета от пъзела в живота си!

Очаквайте продължение...