Как да променим живота си, чрез китайското изкуство за обзавеждане Фън Шуй – част 2

  • Сподели:
Как да променим живота си, чрез китайското изкуство за обзавеждане Фън Шуй – част 2

Според това вълшебно изкуство, човек трябва на първо място, да подреди мислите си, приоритетите, мечтите, след което да премине на следващия етап, в който създава една спокойна и хармонична среда около себе си, с помощта на енергията, която не спира да циркулира около нас. 
Домът е този храм, който пречиства нашата енергия, затова трябва да го зареждаме с вещи доближаващи се до природата и създаващи усещането в нас, че сме част от Вселената!

Когато човек просто се носи по течението, той не успява да извлече най-доброто от себе си, нито от деня, нито от живота си, но когато разполага с достатъчно енергия, той е способен да се променя и да живее по начин, по който си е представял в мечтите си. Всъщност психологическото равновесие и емоционално щастие зависят изцяло, както от хората, така и от средата, която обитаваме.

И когато всичко около нас е сиво и безлично, нашата енергия преминава именно в тези мрачни цветове. Когото обаче поканим природа в дома си и се настроим мисловно за прекрасните събития, които ни предстоят в живота, не след дълго съдбата ще ни изненада приятно, но за целта трябва предварително добре да сме подбрали подходящите хора около себе си и златната среда!

Древната китайска наука ни учи не само как правилно да подредим дома си, но и как да живеем в хармония със себе си и заобикалящия ни свят, защото всичко в живота ни е пряко свързано и ако ние не сме щастливи, директно ще излъчваме тази негативна енергия и към другите, но ако сме намерили верния път, по който да се чувстваме себе си и да предаваме цялото това щастие, което носим в сърцето си и на останалите - ние сме започнали да живеем в пълна хармония с всички живи същества!

Ритуалите на фън шуй са винаги с цел да привлекат положителната енергия към нас и да видим света по един нов начин, изпълнен с цвят, красота и естетика създаващ чувството в нас, че притежаваме всичко и че сме напълно удовлетворени от живота си!

В това изкуство за обзавеждане присъства и начина, по който трябва да разположим всяка мебел в дома си, като например трапезарията трябва да бъде на слънчево място близо до прозорци; правилата в банята пък ни подсказват, че помещението трябва също да бъде добре осветено в светли цветове и винаги когато посещаваме банята, е хубаво да спускаме капака на тоалетната седалка, тъй като добрите енергии могат да изтекат от там и да се отмият напълно. Спалнята е място, което задължително трябва да ни дава усещане за спокойствие и да ни бъде напълно уютно и комфортно, затова тя също трябва да бъде светла топла и е хубаво, ако от леглото ни няма пряка видимост към вратата.

Опушването на дома, чрез ароматни свещи също е ритуал, смятан за прогонване на тъмните енергии, затова можем да заложим на етерични масла, тамян или пък различни видове аромати, които могат да изкарат лошата енергия от дома ни и същевременно да ни накарат да се почувстваме спокойно и уютно.

За да може човек да покани хармонията и късмета в дома си, трябва да се придържа към съветите на Фън Шуй, които ни подсказват точно къде да разположим всяка вещ и мебел в своя дом за да може тя да излъчва позитивна енергия към нас и да създава една наистина вълшебна атмосфера.
Когато успеем да спазим правилата на подреждане и обновяване, ще можем да усетим промяната в енергията и задължително ще се почувстваме по-добре, защото красивият и хармоничен дом ни изпълва не само с добро настроение, но и със здраве, сила и духовна енергия!