Новият луксозен еко курорт Treehouse в Южна Африка ще произвежда своя собствена питейна вода

  • Сподели:
Новият луксозен еко курорт Treehouse в Южна Африка ще произвежда своя собствена питейна вода

Издигнатите хижи в Baobab Luxury Safari Resort ще предложат зашеметяващи гледки в горска среда и уникалната способност да създавате питейна вода от влажния въздух.

Mask Architects иска да ви помогне да изживеете фантазиите си за къща на дърво и в същото време да направите нещо полезно за околната среда.

Италианската дизайнерска фирма разкри изображения на предстоящия Baobab Luxury Safari Resort, който планира да построи в Южна Африка. 

"Целта ни с този проект е да направим най-основната нужда от вода достъпна, а не луксозно изживяване, и да предотвратим глада, жаждата, болестите и смъртните случаи, които ги причиняват", пише фирмата на уебсайта си . 

Самонадеяността на курорта се съсредоточава върху ефирни, дизайнерски хижи на дървета, разположени сред зелената южноафриканска гора. Но това не е всичко: тези къщи на дървета са проектирани да произвеждат автономно собствена зелена енергия и вода за вашия престой, което прави имота първи по рода си.

Те също така ще разпределят вода до общности наблизо, като част от целта на фирмата да подобри инфраструктурата, селското стопанство и производството на втория по големина континент в света. Идеални за двойки или семейства, които искат да се свържат отново с природата и дивата природа, луксозните къщи на дървета буквално ще предложат издигнато ваканционно изживяване с категорично екологичен дух.

Вдъхновени от праисторическото дърво баобаб, конусовидните ложи изглеждат като плаващи във въздуха, издигнати само на 3,5 метра над земята. 

Зоната за кондензация или основата на заслоните е мястото, където ще влезете в пространството. 

Поемайки по извито стълбище един етаж нагоре, ще влезете в жилищна зона, закотвена в мебели от естествено плажно дърво и заобиколена от прозорци от пода до тавана, които напояват пространството със слънчева светлина. Основната спалня и балконът също са на това ниво, предлагайки буйна гледка към пейзажа. Две нива по-горе ще намерите тераса за слънчеви бани, заобиколена от вашия собствен частен панорамен басейн.

Разбира се, технологията е истинската звезда тук. Всяка къща на дърво е снабдена със системата „въздух-вода" на Mask Architects, която се захранва от прозрачно слънчево устройство, което може да произвежда вода чрез извличане на влага от влажния въздух. Това се улеснява от въздушни филтри, които са вградени в покрити с дърво алуминиеви решетъчни стълбове, които обграждат фасадите на къщичката на дърво.

Въздухът и влажността, преминаващи през тези филтри, след това се кондензират и обработват чрез допълнителна многостепенна система за филтриране в помещение под земята. 

Системата за производство на вода не само ще хидратира престоя ви, но също така ще помогне на жителите в Африка, имащи затруднения с достъпа до питейна вода. Когато с времето се събере достатъчно пречистена вода, тя ще бъде доставена до местните общности чрез разпределителна мрежа, според Mask Architects.