Няколко съвета за създаването на модерна и луксозна гардеробна във вашия дом

  • Сподели:
Няколко съвета за създаването на модерна и луксозна гардеробна във вашия дом

Красивият скрит дрешник определено е върховният лукс за всеки дом, но когато включим и доза стил, той бързо се превръща в едно уникално място за съхранение на дрехите ни. Малките пространства определено не ни позволяват да развихрим фантазията си и да изберем идеалния голям дрешник, който да изглежда съвършен и в който бързо да намираме онова, което търсим. Но когато човек разполага с достатъчно място, той може да отдели и цяла стая за да разположи желаната гардеробна и да развихри фантазията си. Всъщност идеалната гардеробна включва задължително – място за съхранение на дрехите, огледала, малки шкафчета за аксесоари и удобно местенце за сядане, например диван или кушетка. 

Вградени гардероби
Хората, които не разполагат с чак толкова големи пространства, могат да се спрат на вградените гардероби, които от своя страна спестяват доста място и изглеждат изключително стилно и красиво, особено ако са в античен стил. Когато е малка стаята, можем да си поиграем с цветовете и да използваме повече шарки, тапети и светли нюанси. Ако гардеробната ни е част от спалнята можем да поставим еднакви тапети или пък да я боядисаме в един и същи цвят. 

Подходящи цветове
Когато избираме боя за своята гардеробна е хубаво да се спрем на по-гланцови и бляскави бои, които да придават на помещението един по-шикозен стил. Блясъкът създава едно усещане за шик, както и визуално разширява пространството в помещението. 

Осветление
Когато се спираме на осветление, то трябва задължително да бъде по-нежно и меко, но не чак толкова тъмно, че да не можете да забележите реалните цветове на дрехите, които ще обличате. В по-луксозните гардеробни се забелязват стенни висящи лампи, които придават приятен и не натоварващ щрих върху самото помещение. 

Подова настилка
Най-подходящите подови настилки в гардеробната са ламинат, паркет или материал, който не излъчва студ, като например мрамор или плочки. Но дори и да се спрем на красив и величествен мрамор можем в допълнение да добавим пухкави и топли килими или мокет, на които да стъпваме, тъй като обикновено ние ще влизаме в това помещение боси и ще прекарваме време в преобличане, именно заради това подът трябва да излъчва топлина и там да ни бъде максимално комфортно.

Място за сядане
Можем да се спрем на красива ретро пейка, кушетка или мек диван, все пак мястото за преобличане, трябва да ни бъде удобно и същевременно да изглежда едно цяло с останалата част на помещението.