Няколко трика, които ще ни помогнат да създадем мечтаната спалня

  • Сподели:
Няколко трика, които ще ни помогнат да създадем мечтаната спалня

Спалнята е място, в което можете да черпите вдъхновение, а в по-напрегнатите моменти от животa си да се отдадете на почивка, затова е важно да сглобите правилно основните елементи в нея, ако искате да създадете това райско местенце, на което да се чувствате спокойни и най-вече заредени с нова енергия. Тя е и най-интимното кътче от дома ни, в което можем да релаксираме и да се отпуснем мечтаейки за по-доброто бъдеще. Ако сте решили да вдъхнете живот на старата спалня или пък сте започнали основен ремонт и искате да въведете един много сладък допълнителен щрих, например детски кът в нея, прочетете следващите няколко съвета, които могат да ви помогнат в създаването на стилно, красиво и удобно място, на което да се отпуснете и да зареждате силите си за предстоящия нов ден.

Спално бельо и семейни снимки
Първият щрих, който можем да добавим, ако не искаме пълна промяна в помещението е, просто да си закупим ново спално бельо с красиви и стилни нюанси, което ще отваря визуално помещението и ще внася повече комфорт в спалнята. Снимки със семейството и хората, които обичаме - това е още един идеален почерк, на който можете да заложите за да създадете повече топлина в помещението. Всъщност когато лягаме вечер и поглеждаме към тях, ще се изпълваме с приятни емоции, а същото ще се случва и когато се събуждаме сутрин - ще можем да започнем деня си с позитивизъм и надежда. Ако желаете да създаде идеалната спалня, трябва да си изготвите предварителен план, който ще ви помогне да не инвестирате във вещи и скъпи материали, които не са ви необходими в преобразяването на стаята.

Комфортен матрак
Едно от нещата, за които не трябва да се стискаме финансово, е матракът, защото ако изберем неподходящ и неудобен матрак няма да успяваме да си набавим нужната почивка и ще се чувстваме още по-уморени и стресирани. Матракът е първото нещо, за което трябва да помислим и наистина да вложим повече средства в закупуването му, тъй като той е една от най-добрите инвестиции, когато става въпрос за обзавеждане на спалня.

''Хубавият матрак създава комфорт и ни кара да се пренесем директно в небесата, там където можем да съберем енергия и да възстановим напълно тялото и ума си от уморителния ден!''

Подходящи мебели 
Според специалисти, вътрешни дизайнери, малките мебели в спалнята ''запушват'' още повече помещението и създават визуалното усещане за още по-малогабаритно помещение, затова дори и стаята да е малка, ако искаме тя да изглежда една идея по-голяма, можем да изберем по-масиви мебели. Не е нужно да я претрупваме с мебели и да няма място, на което да стъпим, по-скоро трябва да заложим на възможно най-малък брой практични мебели, но пък създаващи усещането за огромно пространство.

Легло с балдахин
Все повече интериорни дизайнери избират балдахин поставен над леглото, който прави пропорциите на стаята да изглеждат по-големи, освен това внася усещането за лично пространство, комфорт и кралско величие. Добавянето на балдахин към леглото прави стаята наистина специална и междувременно с това създава несравним уют и комфорт в помещението. Всъщност балдахинът може да бъде поставен и в стаята за гости, ако искате да създадете тази незабравима атмосфера за своите приятели и да ги накарате да се почувстват като в приказно кралство. 

Избор на подходящо легло
Както при матрака и тук трябва да вложим повече средства и да изберем най-подходящото легло, ако искаме да си набавим нужната почивка. Все повече вътрешни дизайнери избират по-високите легла тип – Боксспринг легло, което в превод означава ''пружина в кутия'', а на външен вид представлява стилно и красиво тапицирана метална или дървена конструкция. Високото легло не само, че изглежда много луксозно и впечатляващо, но е и в пъти по-удобно отколкото ниските спални, които затрудняват нормални движения, като ставане и лягане на леглото.

Детска стая
Обзавеждането на детската стая е едно от най-приятните занимания, особено когато включим и малкия палавник в това интересно приключение, например със своите идеи относно цвета и темата, която трябва да включим в това помещение. След като сме избрали цвета и темата, трябва да обърнем внимание на обзавеждането, което е хубаво да включва практични и комфортни мебели, на които нашето дете ще може да учи, играе и да си почива удобно. За целта можем да се спрем на удобно бюро с красив стол и гардероб. Ако детето е по-малко можем да изберем красива кошара с балдахин, ако пък е по-голямо можем да се спрем на двойно или пък двуетажно легло, на което да преспиват неговите приятелчета или пък братче/сестричка. На пазара вече има много интересни варианти, чрез които можем да обзаведем детската стая, така че да ѝ придадем едно сладко очарование, но и много стил.