Брендън Фрейзър: "Майка ми не е възпитала лицемер"

  • Сподели:
Брендън Фрейзър: "Майка ми не е възпитала лицемер"

Брендън Фрейзър заяви, че няма да участва в церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" през 2023 г.

Актьорът, който получава награди за изпълнението си в ''The Whale'', разкри историята и настоящите си отношения с организацията на "Холивудска чуждестранна преса", след като през 2018 г. заяви, че изгоненият след това член Филип Бърк го е опипвал.

Като част от корицата си за "Мъж на годината" за списание GQ актьорът разказа за живота си, след като през 2018 г. заяви, че бившият член на Асоциацията на чуждестранната Холивудска преса Филип Бърк - който беше изключен от организацията, стояща зад "Златните глобуси" през 2021 г., заради коментари за движението "Black Lives Matter" - го е опипвал.

Фрейзър призна, че "изпитва леко сърцебиене, обсъждайки това", като добави, че говоренето за преживяното все още може да го развълнува, "но това е нормално, защото надеждата ми е, че в този момент от живота и кариерата ми мога да бъда признат за професионалните си усилия''.

По време на дискусията звездата от "Китът", която получи награди за ролята си на учител по английски език, който се опитва да се свърже отново с отчуждената си дъщеря тийнейджърка, сподели също така как сезонът на наградите ще бъде повлиян от отношенията му с HFPA, които той отбеляза, че не са се подобрили.

"Имам повече история с Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, отколкото уважение към Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд", каза Фрейзър, когато бе попитан дали ще участва в церемонията по връчването на "Златен глобус", ако бъде номиниран.

"Не, няма да участвам. Това е заради историята, която имам с тях. А майка ми не е отгледала лицемер. Можете да ме наречете много неща, но не и лицемер."

Актьорът казва, че е очаквал тази реакция, въпреки че по-късно същата година публикува изявление, в което призовава Бърк да подаде оставка. "Знаех, че ще се стегнат редиците", обяснява той. ''Знаех, че ще изпреварят историята. Знаех, че със сигурност нямам бъдеще в тази система в сегашния ѝ вид."

След публикуването на интервюто на Фрейзър през 2018 г. HFPA излезе с изявление, че се обявява "против сексуалния тормоз и описания тип поведение", преди да пристъпи към разследване, което включваше разпит на актьора от независим следовател. Резултатът от него беше, че макар организацията да установи, че инцидентът, за който съобщава Фрейзър, се е случил, "заключи, че г-н Бърк е докоснал неуместно г-н Фрейзър, доказателствата потвърждават, че това е трябвало да бъде възприето като шега, а не като сексуален намек".

Фрейзър твърди, че организацията никога не му се е извинявала за случилото се, въпреки че HFPA оспорва това, като казва на списанието, че се е извинявала два пъти (Берк каза пред GQ през 2018 г., че е изпратил писмо до Фрейзър, но не е признал "никакви нарушения"). Все пак актьорът каза, че ако извинението, което търси, наистина се случи, "според правилата на ангажимента, ще бъде моя отговорност да го разгледам и да взема решение по това време''.

Макар че Фрейзър не планира да агитира за Глобусите или да присъства на церемонията през 2023 г., която е насрочена за 10 януари, след като миналата година не бе излъчена по NBC след етичното разследване и бойкота на Холивуд, Фрейзър все още очаква с нетърпение останалата част от сезона на наградите, включително и Оскарите.

"Дължа го на себе си. Дължа го на създателите на филми. Знам, че го дължа на онези фенове, които се редиха на опашка под слънцето, за да си купят билет и да ме гледат,. Дължа го на децата си. Това е моят шанс."