Чарли Шийн за пътя си към трезвеността, грешките и промените, с които се гордее

  • Сподели:
Чарли Шийн за пътя си към трезвеността, грешките и промените, с които се гордее

Актьорът от "Двама мъже и половина" разкри, че е трезвен от 2017 г. насам. 

"Следващият месец ще станат шест години от както съм трезвен", каза Чарли пред People в интервю. "Сега имам много последователен начин на живот. Всичко се върти около живота ми на самотен баща с 14-годишните ми момчета Макс и Боб".

Освен на синовете си близнаци, които дели с бившата си Брук Мюлер, 58-годишният Шийн е баща и на дъщерите си Сами, на 19 г., и Лола, на 18 г., от бившата си съпруга Денис Ричардс. Всъщност именно моментът с една от дъщерите му е причината актьорът най-накрая да направи крачка към промяна в начина си на живот. "Обичах да пия сутрин. Обичах уискито в кафето." Но една от тези пиянски сутрини през 2017 г. го подтиква да преоцени живота си и да направи някои сериозни промени.

"Една сутрин забравих, че дъщеря ми има среща, на която бях обещал да я закарам, а този ден вече бях изпил няколко питиета", обяснява той. "Затова се наложи да се обадя на моя приятел Тони да ни вземе. Заведохме я навреме, но случката разби сърцето ми, защото тя беше тъжна на задната седалка и съм сигурен, че си мислеше: "Защо татко не кара?". На следващата сутрин просто спрях да пия. През първия месец си казах, че ще видя дали ще се почувствам по-добре и дали отношенията с най-близките ми хора ще се подобрят. И те наистина се подобриха. Изкарах така още един месец, а после действах по инерция. Така стигнах до трайна промяна.''

"Гордея се с изборите, които направих, и с промените, които постигнах, за да живея днес живот, който никога няма да прилича на онази бъркотия. Онази извънземна версия на мен самия е вече в миналото.''

Сега Чарли се фокусира върху рутина, която го държи в равновесие.

"Денят ми започва рано. Събуждам се около 4:30 или 5 часа сутринта, гледам новините, тренирам, отговарям на имейли", отбелязва актьорът от "Уолстрийт" и шеговито добавя: "След това вдигам децата и им помагам със сутрешната им рутина, ако изобщо може да се нарече рутина."

Освен че се фокусира върху децата си, Чарли гледа към бъдещето, докато се връща в светлината на прожекторите, като същевременно поправя мостовете от миналото си. Това е момент, за който актьорът дълбоко съжалява, гледайки назад.

"Имаше 55 различни начина да се справя с тази ситуация и аз избрах номер 56. Смятам, че израстването ми след срива трябва да започне с абсолютна отговорност за ролята ми във всичко това. А тя беше отчайващо глупава. Това правят с теб наркотиците или остатъчните ефекти от тях. Всичко това беше предизвикано от самия мен."