Дрю Баримор: ''Спирането на алкохола беше едно от най-освобождаващите решения в живота ми''

  • Сподели:
Дрю Баримор: ''Спирането на алкохола беше едно от най-освобождаващите решения в живота ми''

Дрю Баримор смята трезвеността за "освобождаваща" в есе, публикувано в последния брой на списанието на актрисата и водеща на токшоу Drew.

"Едно от най-смелите неща, които можеш да направиш, е да убиеш собствените си демони и най-накрая да промениш ужасния цикъл, в който си се оказал заклещен", пише Баримор в броя "Голяма топла прегръдка" според ET. "За мен това беше да спра да пия." Изтрезняването я е освободило от "мъчението на вината и дисфункцията".

Баримор е говорила публично за пътя си към трезвеността в миналото. "Това беше нещо, което осъзнах, че просто не ми служи - нито на мен, нито на живота ми", каза тя през декември 2021 г. в предаването CBS This Morning. По това време водещата на токшоу не е пила алкохол повече от две години. 

Баримор е била открита и за връзката си с наркотиците и в предишни интервюта. Според The Sun актрисата е започнала да употребява марихуана и кокаин около 12-годишна възраст, а по-късно се е лекувала от алкохолна и наркотична зависимост. Въпреки миналото си Баримор "не би променила нищо". 

Актрисата от ''50 първи срещи'' със сигурност не е сама в борбата си. Употребата и прекаляването с алкохол са широко разпространени в САЩ. Повече от 85% от хората на и над 18-годишна възраст в страната са пили алкохол през живота си, а близо 26% от хората на 18 и повече години съобщават, че са пили през последния месец, според национално проучване за употребата на наркотици и здравето през 2019 г. 

В допълнение към изключването на алкохола от живота си Баримор се фокусира върху грижата за себе си - нещо, което тя призовава другите също да приоритизират.

"По време на празниците, когато изразходваме толкова много енергия, опитвайки се да се съизмерим с перфектните стандарти на света, бих искала да си дадете прегръдка. Отделете малко време, поемете си дъх и се прегърнете. Всички ние просто даваме най-доброто от себе си. И това си струва да се отпразнува".