Дани Трехо празнува 55 години трезвеност с вдъхновяващо послание

  • Сподели:
Дани Трехо празнува 55 години трезвеност с вдъхновяващо послание

Дани Трехо отпразнува 55 години без алкохол и наркотици, като отбеляза това събитие с лъчезарна снимка в Instagram.

79-годишният актьор, който е трезвен от 1969 г. насам, се включи в социалните мрежи, за да сподели огромното събитие в пътя си към трезвеността.

Той написа:

"Днес се навършват 55 години от както съм чист и трезвен по Божията милост! Направих това и за всеки, който се бори за промяна!''

Феновете се втурнаха да коментират, за да го поздравят за това, че е стигнал толкова далеч, а един от тях написа: "Току-що започнах да вървя по пътя си към трезвеността, Дани. Поздравявам те, братко, и ти благодаря, че си още един вдъхновяващ пример и причина да запазя решимостта си, ден след ден.''

През 60-те години на миналия век Дани прекарва повече от десетилетие, влизайки и излизайки от затвора за въоръжени грабежи и престъпления, свързани с наркотици. Актьорът е участвал в холивудските блокбъстъри "Мачете" през 2010 г., "Деца шпиони" през 2001 г., а също и в хитовия сериал "Breaking Bad" в ролята на Тортуга. Въпреки че филмовата му кариера продължава и в по-късните му години, Дани е много зает с различните си бизнеси, включително Trejo Tacos и Trejo's Coffee and Donuts в Лас Вегас.

Трехо е дал обширна информация за пътя си към трезвеността през годините, разказвайки как е употребявал алкохол и наркотици от ранна възраст. Той е посетил първата си среща в 12 стъпки - програма за възстановяване от злоупотреба с наркотици - само на 15 години.

"Казват, че ако напуснеш Анонимни алкохолици или Анонимни наркомани, ще умреш, ще полудееш или ще влезеш в затвора. И аз съм живото доказателство, че това е вярно. Всеки път, когато напусках сбирките, отивах право в затвора."

Животът му обаче се променя, когато един бивш затворник посещава щатския затвор Сан Куентин, където Трехо излежава присъда през 60-те години.

"Този човек ми спаси живота", спомня си Трехо. "Той каза: "Защо не се присъединиш към нас? Преди да направиш каквото и да било, просто се присъедини към нас. Опитай. Какво имаш да губиш? Беше нещо като пробуждане. Така че, когато излязох от затвора, се върнах на срещите и не съжалявам нито за миг."

Близо 20 години след като се изчиства, той започва кариерата си в Холивуд, като в крайна сметка се снима в "Мачете", "Десперадо", "Жега", ''Въздушен конвой'' и много други.

Размишлявайки върху юбилейната дата на трезвеността си, през 2021 г. Трехо казва пред Variety: "Всичко от 23 август 1968 г. до сега е просто като сън. Нямам от какво да се оплаквам.''