Джак Никълсън: един заклет фен на Лейкърс

  • Сподели:
Джак Никълсън: един заклет фен на Лейкърс

Ако някога има награда за най-лоялен знаменит фен на отбор от NBA, тя несъмнено ще отиде при холивудския актьор, легендарния Джак Никълсън. Той е най-верният фен на Лос Анджелис Лейкърс още от ерата на "Шоутайм" през 80-те години на миналия век. Никълсън беше неизменна част от последния половин век от историята на Лейкърс, като подкрепяше отбора през няколко епохи на успех, след като получи сезонните си билети през 1970 г. 

Той беше най-видното лице в галерията от знаменити фенове на Лейкърс, а слънчевите му очила и известната му усмивка присъстваха винаги край терена - и понякога на игрището, ако беше особено недоволен от някое съдийско решение. Известен е с това, че съобразява графика си за снимки и личните си срещи, за да може да гледа всеки голям мач на Лейкърс.

Това беше втората поява на Никълсън през последните месеци, след като преди две седмици бе забелязан на балкона на прословутия си комплекс "Мълхоланд Драйв" в Бевърли Хилс. 

86-годишният Никълсън не заемаше обичайните си места в залата в центъра на Лейкърс от откриващия мач на миналия сезон през октомври 2021 г., но трикратният носител на "Оскар" се върна на прочутото си място близо до противниковата скамейка заедно със сина си Рей. Лейкърс беше домакин на "Мемфис Гризлис" в мач № 6 от серията им от първия кръг на плейофите.

Преди мача - в който "Лейкърс" с лекота победиха "Гризли", за да продължат напред - суперзвездата Леброн Джеймс дойде специално да поздрави и прегърне актьора - и двамата проведоха кратък разговор. 

Съавторът на "Зайнфелд" Лари Дейвид също беше видян да се приближава до Никълсън за кратко ръкостискане, преди да се върне на мястото си.
На мача присъстваше и Адел.