Джони Деп се завръща в Кан със седемминутни овации за "Жана дю Бари''

  • Сподели:
Джони Деп се завръща в Кан със седемминутни овации за "Жана дю Бари''

Французите все още са влюбени в Джони Деп.
Актьорът получи възторжени седемминутни овации във вторник вечерта на премиерата на филма "Жана дю Бари", с който се открива филмовият фестивал в Кан. Деп сдържаше сълзите си, докато публиката в Южна Франция избухваше в продължителни аплодисменти за изпълнението му като крал Луи XV. Той помаха на публиката на балкона и не можеше да повярва на любовта, която получава като отговор.

Режисьорът и звездата на филма Мейвън Льо Беско също се разплака, когато за кратко взе микрофона. "Искам да споделя този момент с моята любов, с моя продуцент, с Le Pacte. Това беше трудна за финансиране продукция'', каза тя. 

Деп пристигна в Кан, посрещнат от хиляди подкрепящи го фенове, които носеха плакати ''Вива Джони'' пред Двореца, вълнувайки се, докато се опитваха да докоснат своя идол. Много от тях успяха да установят контакт с Деп, който беше на опашката от фенове отвън цели пет минути, даващ автографи, преди да мине по килима.

"Жана дю Бари" е с участието на Мейвън в ролята на Жана Воберние, жена от работническата класа във Франция през XVIII век, която се издига в обществото и става любовница на крал Луи XV. Нейните работнически корени я превръщат в социален парий в кралския двор. В поддържащия актьорски състав влизат Бенжамен Лаверн, Пиер Ришар, Мелвил Пупо и Паскал Грегори.

Последният филм на Мейвън предизвиква полемика много преди премиерата в Кан. Филмът бележи най-значимата актьорска роля на Деп след приключването на съдебната му битка през 2022 г. срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Въпреки че съдебното жури застана на страната на Деп, актьорът остава встрани от Холивуд в резултат на обвиненията в злоупотреба, които се появиха по време на процеса. Директорът на фестивала Тиери Фремо разговаря с пресата преди премиерата и засегна присъствието на Деп в Кан.

"Не знам какъв е имиджът на Джони Деп в САЩ", каза Фремо. "Честно казано, в живота си имам само едно правило: това е свободата на мисълта, свободата на словото и на действията в рамките на закона. Ако на Джони Деп беше забранено да играе във филм или филмът беше забранен, нямаше да сме тук и да говорим за това. Що се отнася до останалото, аз съм последният човек, който може да обсъжда темата.. Не знам за какво става въпрос. Освен това ме е грижа за Джони Деп като актьор".

Мейвън, носителка на наградата на журито в Кан за драмата си ''Polisse'' от 2011 г. и открит критик на движението #MeToo, се сблъска със своя дял от спорове напоследък, след като се появиха твърдения, че е хванала главата на журналиста Едуи Пленел и го е наплюла, докато той е вечерял в парижки ресторант. Пленел публикува разследване относно твърденията за сексуално насилие срещу режисьора Люк Бесон, който е бивш съпруг на Мейвън. Тя потвърди обвиненията по време на участие в телевизионно токшоу миналата седмица.

Нищо от това не стана дума по време на краткото интервю на Деп с френски журналист при пристигането му на червения килим. Деп похвали Мейвън като режисьор, посочвайки, че нейната "визия за целия филм е била невероятно последователна" по време на продукцията. "Тя е могъща", продължи той, добавяйки, че също така е била гъвкава в процеса на работа и отворена да опитва различни варианти. "Мисля, че тя свърши отлична работа на снимачната площадка."

Филмът не само откри филмовия фестивал в Кан, но и днес стартира по кината в цяла Франция.