Хенри Кавил: ''Няма да се върна отново като Супермен''

  • Сподели:
Хенри Кавил: ''Няма да се върна отново като Супермен''

"Моят ред да нося пелерината отмина, но това, което Супермен символизира, никога няма да си отиде", съобщи 39-годишният Хенри Кавил, разкривайки, че е бил освободен от ролята на Супермен само два месеца след като обяви голямото си завръщане. Причината, която налага това да се случи, е, че новите шефове на DC Films се стремят да рестартират франчайза с по-млад актьор.

Кавил планираше да се завърне в ролята на Супермен на големия екран след участието си в "Черният Адам" на Warner Bros.
Това обаче беше преди Джеймс Гън и Питър Сафран да бъдат назначени за нови ръководители на DC Films.

Актьорът, който изигра Супермен в "Човек от стомана" от 2013 г., "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" от 2016 г. и "Лигата на справедливостта" от 2017 г., се появи в Instagram, за да разкрие новината на своите 22,9 милиона последователи.
Това се случва само няколко дни, след като "Жената чудо 3" с Гал Гадот беше спрян.

Очаква се Гън и Сафран да представят плана си за разширената вселена на DC на главния изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав.

''Току-що имах среща с Джеймс Гън и Питър Сафран и нося лоши новини за всички. В крайна сметка няма да се завърна в ролята на Супермен. След като от студиото ми казаха да обявя завръщането си още през октомври, преди да ме наемат, тази новина не е най-лесната, но такъв е животът. Смяната на караула е нещо, което се случва. Уважавам това. Джеймс и Питър трябва да изградят своя вселена. Пожелавам на тях и на всички, свързани с новата вселена, много късмет и щастие. За тези, които са били до мен през всички години, можем да си позволим да поскърбим за мъничко, но след това трябва да си спомним, че Супермен все още е тук. Всичко, за което той се бори, все още съществува, а примерите, които ни дава, все още са налице! Моят ред да нося пелерината отмина, но това, което Супермен символизира, никога няма да си отиде. Беше забавно пътуване с всички вас, напред и нагоре!''

Малко след изявлението на Кавил в Instagram ръководителят на DC Films Джеймс Гън се включи в Twitter, за да уточни бъдещето на любимия герой на Супермен. 

''Питър и аз имаме готов списък на DC, за който не можем да бъдем по-възхитени. Ще можем да споделим вълнуваща информация за първите ни проекти в началото на новата година'' - започна Гън. 

"Сред тези проекти е и Супермен. В началните етапи историята ни ще се фокусира върху по-ранна част от живота на Супермен, и това налага героят да не бъде изигран от Хенри Кавил. Ние сме големи фенове на Хенри и със сигурност ще продължим да работим заедно по други проекти заедно в бъдеще", уточни Гън.