Крис Нот с първи коментар за обвиненията в изнасилване

  • Сподели:
Крис Нот с първи коментар за обвиненията в изнасилване

Актьорът Крис Нот, известен най-вече с ролята си на Тузара в сериала "Сексът и градът", даде първото си интервю след обвиненията в сексуален тормоз. Звездата от култовия сериал говори пред репортери от USA Today. Нот разкри, че единственото му провинение е било, че е изневерил на съпругата си.

''Изневерих на съпругата си и това е опустошително за нея и определено не е красива история. Но това не е престъпление", казва актьорът.

Припомняме, че през декември 2021 г., само седмица след премиерата на сериала "And Just Like That" две жени обвиниха Крис Нот в сексуален тормоз. По-късно няколко други дами излязоха, за да кажат, че и те са били обект на посегателство. След обвиненията актьорът се сблъска със сериозни проблеми в работата. Той губи сделка за 12 млн. долара за продажба на марката си текила, уволнен е от снимачната площадка на драмата "The Equalizer", анулира рекламния си договор с Peloton, а героят му мистър Биг, който играе ключова роля в проекта повече от 20 години, е изрязан от сериала. Нот уверява, че всички негови контакти са били по взаимно съгласие.

''Намирате си същите оправдания, които правят много мъже: това е просто малък "танц" встрани и е забавно. Не наранявате никого. Никой не научава за това и сексът просто е приятен. Много хора искат да правят секс с теб. Това е като: "Е, няма да имам тази възможност отново", коментира Крис изневярата.

Няма официално оплакване за сексуален тормоз от страна на предполагаемите жертви. Официалните обвинения от жени в Лос Анджелис и Ню Йорк датират от началото на 2000 г.  Макар че не са повдигнати наказателни обвинения, Нот обсъди възможността за граждански искове, наричайки ги "машина за пари за много хора".

''Няма какво да кажа, за да променя мнението на някого, когато всичко това се стоварва върху мен. Това звучи като защитен аргумент, а аз няма от какво да се защитавам. Няма наказателен съд. Няма за какво да се явявам в съда, да разказвам историята си, да водя свидетели. Не желая да говоря по темата, защото веднага щом го направя, ще се появи някой, който ще грабне парче от историята и ще го извади от контекста, а аз не искам децата ми да видят това", смята Нот.

От самото начало актьорът не искаше да коментира ситуацията заради ''абсурдните и нелепи обвинения'', които според него "нямат никаква тежест във фактите".

Крис нарича мълчанието си намерение да защити синовете и съпругата си. Той е провел разговор с най-големия си син, 15-годишния Орион, след като обвиненията излязоха наяве, докато тригодишният Кийтс е все още твърде малък. След случилото се актьорът започна да се грижи за психичното си здраве, прекарвайки време със семейството си, ходейки на походи и практикувайки медитация.

''Няма как да се примиря и просто да си кажа, че всичко е приключило. Това може и да звучи като трогателна история, но не е вярна. Аз съм актьор и като такъв искам да правя и други неща в творчески план. А и имам деца, които трябва да издържам.''

По време на обвиненията Нот категорично ги отрича в изявление за Hollywood Reporter, като нарича твърденията "категорично неверни".

"Тези истории можеха да са отпреди 30 години или отпреди 30 дни - ''не'' винаги означава ''не'' - това е граница, която не съм прекрачвал. Срещите винаги са били по взаимно съгласие. Трудно е да не поставим под съмнение момента, в който тези истории излизат наяве. Не знам защо изплуват точно сега, но знам едно: Не съм нападал тези жени", добави той.

Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис - тогава направиха съвместно изявление, в което заявиха: "Дълбоко сме натъжени да научим за обвиненията срещу Крис Нот. Подкрепяме жените, които се разкриха и споделиха болезнените си преживявания. Знаем, че това е много трудно, за което ги поздравяваме.''

Universal Television и CBS също направиха съвместно съобщение, потвърждавайки, че Нот - който играеше бивш директор на ЦРУ в техния сериал "The Equalizer" - вече няма да участва в снимките.