Момичетата се завръщат каквито ги помним: обсъждаме осми епизод от And Just Like That

  • Сподели:
Момичетата се завръщат каквито ги помним: обсъждаме осми епизод от And Just Like That

Следя втори сезон от както е започнал, но предпазливо изчаквах до този момент, за да кажа следното: момичетата пак са тук, каквито ги помним. И с въздишка на облекчение заявявам, че пак е хубаво за гледане. Във всяко след има и малко преди.

Какво виждаме до тук: нещата с Ейдън вървят толкова добре, че Кари си задава доста важни въпроси: беше ли голяма грешка Тузара? Можех ли да бъда щастлива с Ейдън, както съм в момента и позволих ли толкова много години да изтекат между пръстите ми?

От една страна, Кари може да не е била справедлива към връзката си с Тузара, но може би това е бил начинът сериалът да се разграничи още повече от Крис Нот, който малко след премиерата на сериала през 2021 г. е обвинен в сексуално посегателство от две жени. (Нот никога не е бил обвинен в престъпление и многократно е твърдял, че е невинен.)  

От хотелските стаи Кари и Ейдън се прехвърлиха в апартамента на Че Диаз. Чувстват се като двойка и се радват на домашното си блаженство - купуват си разни необходими домашни потреби, които липсват в дома на Че. Правят го обаче като двама непохватни тийна, вместо улегнали възрастни или може би това се дължи на спокойствието, което ги е обзело.

Един от хората, които определено не са доволни от разцъфтяващата връзка на Кари и Ейдън, е Сийма, която отменя почивката в лятната вила в Хамптън и моли Кари за малко пространство и време. Преди обаче да се състои този неизбежен разговор под дъжда, Сийма се опитва да избегне Кари, правейки се, че не я вижда във фризьорския салон. Не я съдя. Даже я разбирам донякъде. Сийма не се намира на такъв етап от живота си, в който влиза Кари. Нещата, които до преди седмица ги събираха, вече не са в състояние да ги сплотят и по-скоро ги разделят. Този момент с избягването и разговова ми беше много ''Сексът и градът''. Кари вече не е ''аз'', а ''ние''. 

Това не е обикновена приятелска ревност, че Кари има ново гадже, а Сийма - не. Героинята на Сийма изпитва истинската болка и го разбираме от думите, които казва на Кари: ''Много се радвам за теб. Наистина. Но не мога да бъда трето колело, това не е лятото, което съм си представяла. Ти забрави за плановете за Хамптънс, но аз не съм. Дано не ти се струвам жалка или отчаяна, но от всичко, което чух, ти си преживяла две велики любови, а аз нито една. Не ми казвай, че ми предстои и на мен, защото може и никога да не ми се случи и трябва да живея с тази мисъл. Но не и това лято.''

После Кари ѝ отвръща, че не се страхува, че ще изгуби парите за депозита за къщата, а се притеснява, че ще изгуби приятел в лицето на Сийма. Всички сме имали трудни разговори с друга жена, приятел. 

Не е нужно да си психолог, за да разбереш, че когато Кари казва на Сийма, че не може да има пространство помежду им, защото пространството между приятелите води до още по-голямо такова, тя говори за Саманта. За щастие, Сийма не бяга в Лондон и намира сили да се появи на вечерята, където са Ейдън, Кари, Миранда и Шарлот, при това с усмивка и самочувствие. 

Докато Кари и Ейдън бързо развиват връзката си, Миранда и Шарлот започват да развиват кариерата си. Въпреки че Миранда е просто стажантка в Human Rights Watch, тя е развълнувана от новата си позиция - най-накрая се е освободила от корпоративното право и вместо това се занимава с реална дейност. Нейните колеги стажанти, които са много по-млади, но са в организацията от по-дълго време, не са толкова ентусиазирани, когато Миранда се превръща във фаворит на ръководителя и веднага е избрана за желаната позиция. 

Шарлот, от друга страна, има съвсем различен, по-поучителен опит с по-младите в работата. В навечерието на първия си ден в галерия Kasabian Шарлот е обсебена от няколко излишни килограма в областта на корема, които просто не се побират под новата ѝ перфектна рокля. Но щом вижда колко свободно и непринудено се обличат колегите ѝ - тя също се отпуска. 

Намирам моите момичета в много sexandthecity светлина - това ме радва и пълни с носталгия едновременно.