Тимъти Шаламе се превъплъщава в ролята на Боб Дилън в нов биографичен филм

  • Сподели:
Тимъти Шаламе се превъплъщава в ролята на Боб Дилън в нов биографичен филм

В момента тече продукцията на "A Complete Unknown", предстоящия филм за Боб Дилън, режисиран от Джеймс Манголд, в който Тимъти Шаламе е в ролята на емблематичния американски музикант.

"Напълно непознат" ще проследи появата на Дилън на нюйоркската музикална сцена през 60-те години на миналия век, след като изпълнителят и автор на песни се премества от Минесота в Ню Йорк. Твърди се, че действието се развива в Ню Йорк и филмът ще проследи Шаламе в ролята на 19-годишния Дилън, който се прочува на сцената и в крайна сметка получава договор за запис с Columbia Records.

"Най-добрите биографични филми никога не са свързани с целия живот на личността, а се отнасят за един много специфичен момент", каза Манголд миналата година в подкаста ''Happy Sad Confused'', говорейки за филма. "Това е нещо като ансамблова творба за този момент във времето, началото на 60-те години, и едно момче с 16 долара в джобовете си, което пътува на автостоп до Ню Йорк, за да се срещне с Уди Гътри, който е в болница. Той изпява на Уди песента, която е написал за него, и се сприятелява с Пийт Сийгър, който е като син на Уди, а Пийт му урежда концерти в местни клубове и там се запознава с Джоан Бейз и всички други хора, които са част от този свят."

"Когато филмът най-накрая излезе, хората ще бъдат изумени, защото ще си помислят, че наистина чуват Боб Дилън да пее", казва вокалният педагог на Тимъти - Ерик Ветро пред списание PEOPLE. "За пореден път Шаламе доказва своята невероятна способност не да имитира, а да вдъхне живот на ролята. Той въплъщава Боб Дилън и това, което е бил на тази възраст. Толкова е талантлив, че много бързо влиза от една роля в друга.''

Освен Шаламе във филма ще участват и други известни актьори. Едуард Нортън ще изиграе певеца Пийт Сийгър (на мястото на Бенедикт Къмбърбач, който се оттегли поради разминавания в графика), а Ел Фанинг ще се снима в ролята на Силви Русо, която е любовта на Дилън. Сред останалите актьори са Моника Барбаро в ролята на Джоан Баез, Ник Оферман в ролята на Алън Ломакс и Бойд Холбрук в ролята на Джони Кеш.

Searchlight Pictures все още не са определили премиерна дата за "A Complete Unknown". Вижте първия поглед от снимачната площадка по-долу.