Трейлърът на ''Дюн: Част II'' разкрива зашеметяващ поглед към края на епичната адаптация на Дени Вилньов

  • Сподели:
Трейлърът на ''Дюн: Част II'' разкрива зашеметяващ поглед към края на епичната адаптация на Дени Вилньов

Warner Bros/Legendary Entertainment пусна първия официален трейлър на "Дюн: Част втора'', вторият филм от звездната научнофантастична поредица на режисьора Дени Вилньов.

В лентата, която излиза по кината на 3 ноември, Тимъти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Дейв Батиста, Стелан Скарсгард, Джош Бролин, Хавиер Бардем и Шарлот Рамплинг се завръщат към франчайза заедно с новите актьори Флорънс Пю, Остин Бътлър, Леа Сейду, Кристофър Уокън, Тим Блейк Нелсън и др.

Филмът изследва пътуването на Пол Атреидес (Шаламе), който се обединява с Чани (Зендая) и фремените, докато е на военен поход за отмъщение срещу заговорниците, унищожили семейството му. Изправен пред избора между любовта на живота си и съдбата на вселената, той се опитва да предотврати ужасното бъдеще, което само той може да предвиди.
Legendary сподели първия трейлър миналата седмица на Cinemacon в Лас Вегас по време на презентацията на Warner Bros със Зендая, Шаламе и Вилньов на сцената.

Вилньов допълни, че Бътлър, новото попълнение в актьорския състав, играе сваляч, който е и луд убиец. Леа Сейду, която също се присъединява към актьорския състав, пренася на екрана мистериозен персонаж.

"Втората част е епичен военен филм, много по-плътен", каза Вилньов. "Посетихме Аракис. Посещаваме нови места, всичко във филма е ново. В първия филм заснехме 40% в Imax - този път е пълен Imax".

Първият филм за Дюн, макар и в кината и HBO Max, е един от най-касовите филми на Warners през тази година, като печели 108,3 млн. долара на вътрешния пазар и 402 млн. долара в световен мащаб. Той печели шест Оскара и е номиниран за най-добър филм.

"Това не е продължение, а втора част. Има разлика. Исках филмът наистина да започне точно там, където оставихме героите. Няма скок във времето. Исках да има драматична приемственост с първата част", изясни Вилньов пред Vanity Fair за този ексклузивен първи поглед. 

Историята на Дюн е съсредоточена върху военачалници, борещи се за контрол над "подправката" - минерал, променящ съзнанието, който се намира само на Аракис и дарява тези, които го консумират, със светещи лазурни очи. Това е история за оцеляването с ограничени ресурси и за опасностите, които крие експлоатирането на естествения свят, вместо да се живее в хармония с него. Но всичко това би станало абстрактно, ако публиката не инвестира в това кой ще спечели този епичен сблъсък. Предизвикателството на Вилньов е да създаде инвестиция в стремежа на Пол към отмъщение и решимостта на Чани да защити и отстоява родната си планета. За да постигне това, "Дюн: Част втора'' трябваше да бъде епична любовна история между двамата.