Тимъти Шаламе: новото лице на аромата Bleu De Chanel

  • Сподели:
Тимъти Шаламе: новото лице на аромата Bleu De Chanel

Chanel избра нов посланик на марката за един от най-продаваните си парфюми. Актьорът описва одеколона като "изтънчен, но все пак уверен".

Френската модна къща обяви в Instagram, че Тимъти Шаламе ще бъде новото лице на Bleu de Chanel. Публикацията беше придружена от изразителна черно-бяла снимка на актьора, направена от не кой да е, а Марио Соренти. В своя пост Chanel пише, че ароматът е "за мъжа, който е дълбоко себе си". По време на интервю за британския Vogue актьорът даде собствено описание: "Харесва ми, че се усеща малко отдръпнат, че е изтънчен, но все пак уверен", каза той.

"Аз не съм човек, който носи парфюм през цялото време. За мен той се слага за подчертаване на даден момент."

Ароматът е най-продаваният и решението на марката да наеме 27-годишния актьор показва интерес към завладяването на растящия пазар, според Vogue. Позовавайки се на фирмата за пазарни проучвания Euromonitor International, модното списание съобщава, че международният пазар на мъжки парфюми се очаква да нарасне от 14,2 млрд. долара през 2020 г. до 19,6 млрд. долара през 2025 г.
Новината не е напълно изненадваща, тъй като през април Шаламе беше забелязан да снима реклама на парфюма в Ню Йорк. Преди това Chanel нае Брад Пит за посланик на аромата.

Стилът на Шаламе се е доказал като универсален и понякога нетрадиционен. Например, той влезе в заглавията със своя колан Louis Vuitton за Златните глобуси през 2019 г. Той спечели почитатели и със сивия си костюм от коприна и сатен на филмовия фестивал във Венеция през същата година. С възрастта стилът му само се променя все повече. Репертоарът от визии на червения килим на актьора включва перлени чокъри, червен топ с пламтящо деколте без гръб на Haider Ackermann, който носеше на филмовия фестивал във Венеция миналата година, и любимата му визия за всички времена: девствено белият потник и Chucks, които носеше с подходящо смокинг сако на Met Gala през 2021 г.

Последното лице на Bleu de Chanel беше френският актьор Гаспар Улиел. Известен най-вече с ролята си на Ханибал Лектър в "Ханибал изгрява", Улиел загина миналата година при ски инцидент в родината си. 

Ако Шаламе трябва да благодари на френския си баща за къдриците си, то обонянието си за аромати дължи на американската си баба. "Спомням си, че тя подари на рождения ден на сестра ми Chanel No. 5", казва той за покойната си баба. "Тя беше много, много елегантна дама в най-добрия смисъл на думата - фино елегантна." Баба му несъмнено би оценила аромата, който той носи днес. 

Шаламе излиза от дълга поредица от вълнуващи собствени филмови проекти. Втората част на хитовата трилогия "Дюн" излиза през ноември. След това през декември излиза "Уонка", режисиран от Пол Кинг, известен с "Падингтън", в който актьорът играе титулярния чудак и много обичан шоколатиер. "Да работя по нещо, което ще има нецинична млада аудитория, беше голяма радост. Ето защо бях привлечен от него", казва той. "Във време и климат на интензивна политическа реторика, когато има толкова много лоши новини през цялото време, това, надявам се, ще бъде вълнуващо."