Топ 4 на най-скъпите коктейли

  • Сподели:
Топ 4 на най-скъпите коктейли

Студено време, мъгла и сиво мрачно небе в комбинация с мисълта за края на празничните дни и ставането по тъмно за работа. Това си е сериозна предпоставка за депресия. Учените използваха момента, за да направят поредното си любопитно заключение и обявиха категорично 21 януари за най-тъжния ден в годината.

В същото време носталгията по летните слънчеви дни, плажовете, морето и коктейлите се засилва все повече. Като стана дума за коктейли, бих искал да ви запозная с топ 4 на най-скъпите от тях, които дори и бохем като Хю Хефнър би си позволил да опита само по много специален повод.

№ 4 - Mai Tai

Това питие се предлага по оригинална рецепта в луксозната верига хотели The Merchant, която има сгради в Белфаст и Дъблин. В буквален превод от таитянски името на коктейла се превежда като "добър" (макар че за своята цена от 1 500 $ би трябвало да е много, много добър). На Mai Tai могат да се насладят само ВИП гостите на хотела. Напитката съдържа тъмен и светъл ром, портокалово кюрасао, сок от лайм и бадемов ликьор. Уникалността му обаче се дължи на съставката ямайски ром, от който са запазени едва 6 бутилки на земното кълбо.

№ 3 - Sapphire Martini

Историята на искрящо синята напитка, струваща 3 000 $, започва от казиното Foxwoods Resort в Кънектикът. Известна е още като „сватбеният коктейл”, защото наред със синята захар, сухия вермут и бомбайския джин се предлага с 14-каратов пръстен, обсипан със сапфири и красив диамант. Чудя се дали някоя дама би си позволила да отхвърли предложение за брак, докато отпива от Sapphire Martini, а на ръката и блести подобно бижу.

№ 2 - Diamond Cocktail

Сервира се само в Sheraton Park Tower Hotel и посетителите му могат да го опитат срещу "скромните" 4 350 $. Комбинацията между 130-годишния коняк Martin Louis XIII, скъпото английско шампанско Charles Heidsieck Vintage и диамант не по-малък от 0,6 карата го превръщат в удоволствие, което лесно изкушава дори и най-претенциозните клиенти на Шератон.

№ 1 - Martini On The Rock

Това е своеобразният "Еверест" на коктейлите. Всеки, който има желание и възможност да похарчи 10 000 $ за коктейл, може да го стори в The Blue Bar в Ню Йорк. Поръчката трябва да се направи най-малко 24 часа предварително. Клиентите, дръзнали да пийнат уникалната смес от вермут, зелени маслини и водка се пазят в тайна. Разбира се, към питието като "бонус" в чашата ви се озовава 1,52 каратов диамант. Тъжното е само, че поради мерките за сигурност в Синия бар не можеш да се похвалиш, че си го пробвал.