Джен & Бен: love is in the AIR

  • Сподели:
Джен & Бен: love is in the AIR

Бен Афлек с топло обръщение към своята съпруга Дженифър Лопес на премиерата на новия му филм, биографичната драма "Air":

"Ти си прекрасна, добра, мила, великолепна и аз те обичам"

Актьорът не пропусна да се обърне и към най-добрия си приятел и колега Мат Деймън с думите:

"Ако сте истински късметлии в живота, ще имате приятел като Мат Деймън. Обичам го. Най-голямата радост в професионалния ми живот е да работя с него."

Когато по-рано този месец беше световната премиера на ''Air'' на фестивала South by Southwest Film & FTV в Остин, Бен Афлек я определи като "най-важната вечер в професионалния ми живот".

Филмът проследява корените на променящото се партньорство между тогавашния новак, баскетболиста Майкъл Джордан и новосъздаденото баскетболно подразделение на Nike, което революционизира света на спорта и културата с марката Air Jordan. Тази трогателна история проследява определящия кариерата хазарт на един нетрадиционен отбор с всичко на линия, безкомпромисната визия на майка, която знае стойността на огромния талант на сина си, и баскетболния феномен, който ще стане най-великият на всички времена.

В ''Air'' участват Мат Деймън като постоянния баскетболен експерт на Nike Сони Вакаро, Афлек като основателя и главен изпълнителен директор на Nike Фил Найт, Джейсън Бейтман като маркетинговия шеф на Nike Роб Страсър, Крис Тъкър като Хауърд Уайт, колега и съветник на Сони, Крис Месина като агента на Джордан Дейвид Фалк, Марлон Уейанс като легендарния треньор Джордж Рейвълинг, Виола Дейвис като майката на Джордан, Делорис Джордан, нейният съпруг Джулиъс Тенън, който играе бащата на Майкъл, Джеймс Джордан, и Матю Махер като дизайнера на Air Jordan Питър Мур. Всички те присъстваха на звездната премиера и кипяха от емоции.

Любопитен факт е, че Бен Афлек се е консултирал многократно с Майкъл Джордан, за да получи подробности за това как точно да представи историята. 
Виола Дейвис и Джулиъс Тенън, които играят родителите на Майкъл Джордан, са женени в реалния живот.

Афлек даде да се разбере, че ''Air'' не е окончателната история за Майкъл Джордан, но "той е във всяка клетка на филма и над него и го обитава". Афлек заяви, че Джордан не е имал куп изисквания относно филма, но е настоявал именно Виола Дейвис да бъде жената, която да играе майка му.

"Мисля, че тя е емблематична актриса за образа на майките, които напътстват децата си в случаите, когато им е трудно да се ориентират в света на млада възраст. Няма как да се справиш или да оцелееш в това без силна майка", обяснява Бен. В тази връзка той благодари на собствената си майка, "която обича всичките ми филми, дори и наистина лошите".