Видяхме ''Елвис'', а сега е време за ''Присила''

  • Сподели:
Видяхме ''Елвис'', а сега е време за ''Присила''

Първият трейлър на филма предлага поглед към генезиса на това как двойката се е появила.

Написан и режисиран от София Копола, "Присила" ще потопи зрителите отново в живота на Елвис Пресли, но този път от гледната точка на съпругата му Присила Пресли.

45-секундният трейлър в монтажен стил дава на зрителите представа за това, което предстои да видим във филма с участието на Кейли Спини в ролята на Присила и Джейкъб Елорди в ролята на Елвис.

Репликата, която отеква в трейлъра, е само една, но достатъчно значима: "Присила, какво ще кажеш за момчетата в училище? Сигурно има някои красиви", посрещната с пренебрежителен поглед.

Оригиналната музика на 106-минутния филм е дело на група Phoenix (вокалистът Томас Марс е женен за Копола), но песента, която се чува в трейлъра, е запис от 1992 г. - "How You Satisfy Me" на австралийската група Spectrum.

Филмът рисува портрет на тяхната връзка, оцветена от славата: първата среща на тийнейджърката Присила Болие с вече по-големия от нея Елвис, продължителното ухажване на двойката и бурния им брак. Филмът е базиран на мемоарите на Присила от 1985 г. "Елвис и аз", написани заедно със Сандра Хармън.

24-годишната Спини има зад гърба си филми като "На основата на секса", "Pacific Rim и "Лоши времена в Ел Роял". Елорди, 25 г., е известен с ролята си в хитовия сериал "Еуфория", филмовата поредица "The Kissing Booth" и "2 Hearts".

Филмът се разпространява от A24 - независима филмова компания, която е привлякла култови фенове благодарение на работата си с такива признати, авторски филми като "Вещицата", "Неизтрити скъпоценности" и тазгодишния успех на "Оскар"-а за най-добър филм "Всичко навсякъде наведнъж".

Елвис Пресли е икона на популярната култура от половин век, но с възторжените отзиви за изпълнението на Остин Бътлър като Краля на рокендрола във филма на Баз Лурман "Елвис" от 2022 г., разговорът около покойната звезда процъфтява.

Макар зрителите да стават свидетели на химията между двойката и да са наясно с десетгодишната разлика във възрастта, "Елвис" премълчава най-вече стряскащата реалност, че двамата се запознават, докато той е на служба в Германия през 1959 г., когато Присила е на 14, а Елвис - на 24 години.

"Присила" ще бъде осмият игрален филм, режисиран от Копола, дъщеря на Франсис Форд Копола, режисьор на "Кръстникът". Подобно на баща си, София Копола е носителка на "Оскар". Тя печели наградата за най-добър оригинален сценарий за "Изгубени в превода" от 2003 г.

Темата изглежда вероятна за Копола, чиито може би донякъде автобиографично мотивирани филми често представят със симпатия борбата на млади жени, които се опитват да установят собствената си идентичност сред разсейването и отговорностите на богатството и "кралското семейство" (независимо дали дворецът е Грейсленд или Версай, както в биографичния филм с Кирстен Дънст "Мария Антоанета" от 2006 г.).

Премиерата на "Присила" е насрочена за октомври.