Книги, написани от жени, които помагат на други жени

  • Сподели:
Книги, написани от жени, които помагат на други жени

Четенето на истории, които вдъхновяват, е най-добрият начин да се развивате. Това лято ви предлагаме свежи и съживяващи литературни предложения, които ще ви накарат да преосмислите някои от нещата, които сте приемали за даденост.

"Базарът на петнистите зебри" от Рафаел Джордано

Представете си, че влизате в магазин и вместо да купувате обикновени предмети от ежедневието, имате възможност да отворите съзнанието си, да станете по-креативни и да намерите идеалното решение за всеки момент. Това се случва на базара на Базиле Вега, изобретател, който ще трябва да се изправи срещу най-консервативната част на града, тези, които виждат заплаха в нарушаването на установения ред. Рафаел Джордано е писател, художник и треньор по креативност, който чрез историята на малкото селце МонВенус ни напомня, че като мечтаем, можем да променим реалността си.

''Дива женственост'' от Соня Енсинас

Първият труд на експерта сексолог по въпросите на пола, журналистката, коуч Соня Енсинас предлага "движение пред това, което сме казали, че трябва да бъдем, и трансформация, която ни свързва с най-дивата ни същност, която не можем (и не трябва) да опитомяваме". Авторката използва три архетипа - дивата жена, есенциалната жена и сексуалната жена - за да ни покаже силата във всеки от тях, като ни помага да начертаем пътна карта, която ни позволява да се свържем с личната си сила и да живеем живота, който искаме да живеем. Следователно това е наръчник, който ни помага да възстановим връзката с телата и емоциите си, и най-вече е акт на политическо оправдание от страна на феминизма.''Счупеното ребро на Адам'' от Кармина Серано

Под идеята да анализира човешката цена на насилието над жени, Кармина Серано, психолог, психоаналитик и психотерапевт, специализирана в областта на насилието над жени, ни кара да се замислим за факта, че въпреки големите постижения в областта на равенството през последните десетилетия, насилието над жени все още е реалност. Това е книга, насочена към жените, които са преминали през това преживяване, и ни предлага ключа към разбирането на причините за насилието и скритите начини, по които то се упражнява, както и начините, по които то се интернализира и разпространява в афективните и сексуалните отношения. И накрая, тя предлага психотерапевтични инструменти за възстановяване на жертвите.

''Идеята за теб'' от Амая Аскунс

Да преобърнем очакванията, да престанем да вярваме, че всичко е завинаги, и да се отворим към промяната на мнението си - това са някои от предпоставките, с които журналистката Амая Аскунс ни разказва от първо лице историята на прехода на една млада жена към зрелостта и опитите ѝ да стане майка. Това е честна, свежа и иронична история, която ни приканва да си зададем няколко въпроса: Каква е представата, която имаме за себе си? По какво животът, за който мечтаем, прилича на този, който живеем? Какви са всички онези възможни пътища, които никога няма да познаем?

''Животът, който искам'' от Лаура Рибас

Всички бихме искали да постигнем целите си и да се насочим към онази версия на себе си, която ни изпълва с щастие. Склонни сме обаче да се губим по пътя, затова Лаура Рибас ни предлага пътна карта, която ще ни отведе директно към постигането на мечтите ни. Тази жена е бизнес стратег, обучител, лектор, фокусиран върху насърчаването на промяната и насочването ни към търсенето на професионално удовлетворение. Тя ни приканва да се вслушваме в сигналите на нашата същност, за да можем да вземаме правилни решения и да останем верни на целта си.

''Вие оставяте своя отпечатък'' Сандра Бургос

Сандра Бургос, треньор и експерт по личностно въздействие, ни напомня за значението на думите и как с помощта на правилните инструменти можем да оказваме положително въздействие върху другите. На тези страници ще научим как да тълкуваме емоциите, да разчитаме езика на тялото и да разпознаваме лъжите и желанията. Накратко, ще работим върху умението си да общуваме, да влияем и да ръководим хората, защото въпреки че всички сме различни, трябва да знаем как да се отнасяме един към друг, а това ще ни доведе директно до професионален и личен успех.

''Не се предавам'' от Лаура Баена Фернандес''

Лаура Баена, основателка на Club de las Malasmadres, ни предлага историята на една жена, която, подобно на много други, е трябвало да се откаже от професионалната си кариера, за да стане майка. Едно пътешествие, чрез което се сблъскваме с предубедените си вярвания за майчинството и което хвърля светлина върху една невидима реалност: истинското помирение продължава да бъде нерешеният въпрос в нашето общество. Майте Егоскозабал, сътрудник и партньор на Баена в тази мисия, е гласът на хиляди жени, уморени от необходимостта да се отказват. Те са започнали революция, за да прекъснат мълчанието на майките и да доведат до необходимата промяна.