Бръчки по лицето – как да се справим с помощта на домашни маски

  • Сподели:
Бръчки по лицето – как да се справим с помощта на домашни маски

Когато човек достигне определена възраст му се иска, просто да спре часовника и да избегне отпечатъка на старостта върху своето тяло. При всеки то настъпва по различно време, като спира процеса на възпроизвеждане на нови клетки, както и възобновяването на старите.

Обикновено кожата ни започва да се променя вследствие на нашите навици, възрастта, заобикалящата ни среда и не на последно място генетичните белези, които са най-силният фактор влияещ върху това как изглеждаме. 

Знаете ли, че лицето е първото място в човешкото тяло, където започват да настъпват тези промени, като бръчките са вследствие на отпечатъците, които ни е оставило времето. Мимиките, дори мръщенето и усмивките променят структурата на нашата кожа и вследствие на постоянните гримаси започват да се появяват бръчки по лицето ни.
Всъщност ако човек подхранва кожата на лицето си всеки ден, той би могъл да избегнете всички тези промени. Един от начините, чрез които бихме могли да се погрижим за нея са свързани с приемането на полезни вещества, основно в продуктите, които ежедневно консумираме и които пряко влияят върху начина, по който изглеждаме. 

Приемът на повече билкови чайове, плодове, витамини и зеленчуци ни помогнат да съхраним здравата и стегната кожа. Още в древността дамите са намирали различни начини, чрез които да съхранят младостта си, като подходящите маски за лице те са успявали да приготвят с помощта единствено на естествени природосъобразни съставки. 

Сега ще ви разкрием няколко маски за лице, които ще ви помогнат да се справите с белезите на времето.

Маска с краставица и банан
Тази маска, освен за избелване на кожата е подходяща и за тонизиране, овлажняване и почистване от лунички, пигментация и изсушаване на кожата на лицето. За да си я направите в домашни условия са ви нужни 2 банана, 1 краставица и 250 мл прясно мляко. Пасирате съставките и нанасяте върху лицето, изчаквате маската да подейства за около 15 минути, след което отстранявате от лицето и измивате.

Портокалова маска с бадемово брашно и кисело мляко
Тази маска ще ви помогне да възстановите мъртвите клетки и да придадете повече плътност на кожата и да опънете бръчките. За да си направите домашна маска за лице, трябва да смесите 3 с л бадемово брашно, 1 портокал и 300 мл кисело мляко. Пасирате продуктите и нанасяте върху лицето. С тази маска може да стоите около 10–12 минути след което хубаво измивате подсушавате и нанасяте подхранващ крем за лице.

Маска с царевично брашно, ябълки и преварена вода
Тази маска почиства кожата от мъртвите клетки, избелва лицето и премахва бръчките. За да си приготвите домашната маска, трябва да смесите 3 с л царевично брашно, 200 мл преварена хладка вода и 1 брой настъргана ябълка. Пасирате съставките и нанасяте върху лицето, като на очите можете да поставите кръгчета от краставица. С тази маска стоите окол 15–18 минути, след което хубаво измивате кожата на лицето и подсушавате.