Хедър Греъм: ''Колкото повече остарявам, толкова по-взискателна съм към енергията, която искам да ме заобикаля''

  • Сподели:
Хедър Греъм: ''Колкото повече остарявам, толкова по-взискателна съм към енергията, която искам да ме заобикаля''

Не всички жени виждат майчинството в бъдещето си и това е напълно нормално. И на 53 години актрисата Хедър Греъм обясни решението си да няма деца и защо днес толкова се радва на него. Рядко чуваме знаменитости да отварят тази тема, като се има предвид колко чувствителна и лична е тя, което прави честността на Греъм още по-възхитителна.

Светлата страна на това да си без деца

Актрисата, която в момента се среща със сноубордиста Джон де Нойвил, смята, че да не стане майка е бил идеалният избор за нея. Тя признава: "Като нямам деца, се чувствам свободна. И спя много. Това е хубаво.''

Хедър вярва, че "Вселената ти дава някого или нещо, за което да се грижиш", а в нейния случай това "нещо" е любимата ѝ професия. Всъщност актрисата е започнала да посвещава повече от времето и енергията си на работата зад камера и се занимава с продуциране, писане и режисура. Греъм обясни, че понякога се чувства така, сякаш проектите ѝ са "малки деца". 

53-годишната Греъм, която е много запалена по занаята си, признава, че понякога е трудно, но също така и ''супер удовлетворяващо''. Тя също така отбеляза: ''Страхотно е да искаш да разкажеш история, която наистина те вълнува''.

''Колкото повече остарявам, толкова по-взискателна съм към енергията, която искам да ме заобикаля. Искам да имам до себе си любящи, подкрепящи ме хора. Когато бях по-млада, винаги търсех трудните, драматичните, сложните хора. В един момент осъзнах, че това е изтощително. Сега се старая в обкръжението ми да има хора, които ме подкрепят. Разбира се, искаш някой да е честен и истински с теб, но в същото време просто искаш да усещаш любящите, оценяващи вибрации. Трябва да сте с хората, които наистина ви празнуват.''

И въпреки че обича кариерата си повече от всичко, с напредването на възрастта Греъм отбелязва, че професионалната ѝ амбиция намалява. "Най-важната ми цел е да се наслаждавам на живота си", каза тя. 

Все повече жени избират да останат без деца, а Греъм вярва, че Вселената ни дава това, което ни е писано да имаме. 

''Не чувствам, че ми липсва нещо. Ако ти е писано да имаш деца, ще имаш деца. Понякога хората имаме различни пътища. Просто трябва да приемете този, по който сте тръгнали.''

А ние вярваме, че това е много здравословен и красив начин да се гледа на живота. Актрисата избира да има цялостен поглед върху живота и се чувства благословена за пътуването си досега. Най-важното е да сме благодарни за това, което имаме.