Домашен еликсир за коса: блясък, обем и здравина 

  • Сподели:
Домашен еликсир за коса: блясък, обем и здравина 

В домашни условия можем да си направим чудесен еликсир, който да използваме два пъти месечно за да заздравим основите на корена и да сгъстим косата си. Разберете как да си направите отвара за подхранване на косата с помощта на три основни съставки.

Първата съставка са суровите яйца, които в действителност имат много благоприятно въздействие върху косъма. Те имат способността да възстановяват изгорелите краища, като придават допълнителна здравина и жизненост на косата ни. Яйцата са богати източници на различни видове витамини - D, B12, B5, A, както и на фолиева киселина, желязо и йод.

Именно поради тази причина се отразяват изключително благоприятно върху косъма, като заздравяват структурата му. Втората съставка е зехтин, който всъщност възстановява в дълбочина косъма, правейки я по-мека и блестяща, благодарение на своето съдържание на омега 3 и витамините A, E, D и K.  И, последната съставка е кората от портокал, която е източник витамин C, като в кората на портокала съдържанието му е в пъти по-голямо, отколкото в самата вътрешност на плода.

Необходими съставки
2 сурови яйца
4 с л зехтин
1 кора от портокал

Начин на приготвяне на еликсира за коса
В купичка разбъркваме суровите яйца, към тях прибавяме зехтина и настъргана кора от един портокал. След което нанасяме по дължината на косата и оставяме еликсира да подейства за около 15-17 минути, след което измиваме косата и после нанасяме балсам върху нея. Този природен елексир можем да използваме, за да заздравим структурата на косъма и да придадем обем и блясък на непокорната и изтощена коса.