Няколко рецепти за възстановяване на косата

  • Сподели:
Няколко рецепти за възстановяване на косата

Сега ще ви разкрием няколко природни средства, които бихте могли да използвате в домашни условия и които ще ви помогнат да възстановите изтощените и накъсани краища на косата ви с помощна на домашни маски, които може да прилагате периодично.

За да бъде бляскава и здрава косата ни е нужно да обръщаме повече внимание и да полагаме нужните грижи за подхранването ѝ. Чрез тези домашни методи, ще можете да намалите и косопада, както и да заздравите цялостната структура на косъма.

Възстановяваща маска с рициново масло
3 ч л рициново масло
Ампула витамин Е
150 мл ябълков сок

Нанесете домашната маска по дължината на косата ви, поставете си шапка и останете с тази маска за около 15 минути. След което измийте косата с хладка вода и разрешете. Тази маска може да се използва 3 пъти месечно, за подхранване и придаване на блясък на косата ви. Ябълковият сок подхранва косъма, а рициновото масло го заглажда, витамин Е пък от своя страна заздравява косата.

Подхранваща маска с яйце
1 яйце
1 лимон
3 с л зехтин
Ампула витамин А

Смесете продуктите и разбъркайте хубаво, след което нанесете по дължината на вашата коса и останете с тази отвара за около 15 минути. Отстранете маската с помощта на хладка вода. Тази маска освен, че заздравява структурата на косъма, но придава блясък и здравина на косата ви.

Домашна маска против косопад
1 жълтък
4 с л оцет
1 с л сода

Смесете трите съставки, след което нанесете надълбоко в корените на вашата коса и втрийте от тази маска в тях. Останете с тази отваря за около 10 минути, след което хубаво измийте скалпа. Тази маска ще подхрани фоликула и ще спомогне за растежа на косъма.