Хелън Мирън най-свежото присъствие на червения килим

  • Сподели:
Хелън Мирън най-свежото присъствие на червения килим

Седемдесетте години ли са новите петдесет? 77-годишната Хелън Мирън показа, че със сигурност може да бъде стилна и забележителна, когато се появи на червения килим на Международния филмов фестивал в Берлин. 

На премиерата на биографичния филм "Голда", в който тя играе първата жена министър-председател на Израел - Голда Меир, актрисата изглеждаше зашеметяващо в прилепнала черна рокля и нова прическа, която несъмнено ѝ отива.

Все още битува старомодното схващане, че щом една жена достигне "определена възраст", тя трябва да се подстриже късо - че дългата, разрошена коса е запазена марка на младите жени. Решението на Хелън да покаже здравата си, обемна сива коса на червения килим изглежда - и се усеща - освежаващо. Ако Мирън изглежда така сияйно, значи е крайно време да захвърлим завинаги всички архаични "правила" за красота.

Копринената ѝ черна рокля блестеше под светлините на прожекторите и се носеше след нея, докато Мирън се усмихваше пред фотографите с червени устни.

Филмът ''Голда'' проследява събитията, при които Израел претърпява огромни загуби, описвайки противоречивите решения, които министър-председателят взема в разгара на войната Йом Кипур през 1973 г. Сценарист на "Голда" е Никълъс Мартин - който преди това написа фантастичния филм "Флорънс Фостър Дженкинс" - а режисьор ще бъде Гай Натив, който преди това беше начело на спечелилия Оскар късометражен филм "Кожа".

"Голда Меир беше страховит, непримирим и силен лидер. "Голямо предизвикателство бе да я изобразя в най-трудния момент от нейния необикновен живот. Надявам се само да я оправдая!'', казва актрисата за ролята си.

"Отдавна съм почитател на великата Хелън Мирън. Тя се потопи блестящо в образа на Голда Меир с невероятен талант, интелигентност, дълбочина и емоционалност, отдавайки дължимото на богатството и сложността на тази невероятна жена'', заяви режисьорът на лентата за Хелън.

Участието на Хелън във филма обаче предизвика отзвук в социалните мрежи, като мнозина написаха хейт коментари за нейния кастинг. 

"Колко болно е да се прави биографичен филм за престъпницата Голда Меир и да, не е изненада, че расистката Хелън Мирън е щастлива да представи чисто изкривената версия на една отвратителна личност.''

Друг коментар гласи: "Хелън Мирън да прави филм за първата жена министър-председател на Израел е шамар за целия народ на Палестина, те буквално празнуват превземането на Палестина и извеждането на семейства от домовете им, убийството на деца, семейства! Безвкусен филм!''

Внукът на Голда Меир защитава актрисата и признава, че баба му "би се радвала" да бъде изиграна от такава личност и цитира, че "няма значение" дали е била еврейка или не.