Как да се погрижим за кожата на ръцете си в домашни условия

  • Сподели:
Как да се погрижим за кожата на ръцете си в домашни условия

Грижата за ръцете е особено важна, тъй като ръцете ни са подложени на непрекъснати химически и температурни влияния. За да можем да съхраним кожата на ръцете си здрава, мека и да изглежда млада, трябва да полагаме нужните грижи за това. Сега ще ви разкрием няколко метода, чрез които ще можете да подхраните и възстановите кожата на ръцете си изцяло в домашни условия.

Измиване
Хубаво е когато мием ръцете си да го правим първо с топла вода, после със студена, така ще можем да стимулираме кръвообращението, както и да съхраним кожата си гладка. След като си измием ръцете, задължително трябва да ги подсушим в памучна кърпа и поне веднъж дневно да ги намазваме с крем за ръце.

При напукана кожа
Когато страдаме от напукана кожа, трябва да знаем, че това може би е сигнал, че в организма ни има някаква липса на важни витамини и минерали. Затова е хубаво да наблегнем на консумацията на риба, ядки, зеле, мляко, като си набавим нужните витамини А и Е. Още един от начините да се справим с напуканата кожа е, като си приготвим домашен мехлем с помощта на 100 грама краве масло, 100 мл кокосово мляко и 1 с л мед. Разбъркваме и поставяме върху кожата изчакваме около 5-8 минути, след което отмиваме с помощта на хладка вода.

Маска за ръце, която подхранва кожата 
Можем да си направим маска за ръце, като смесим 1 ч чаша прясно топло мляко, 1 с л мед и 6 с л овесени ядки. Разбъркваме с помощта на блендер и с тази смес намазваме кожата на ръцете, като правим кръгови масажиращи движения. След което измиваме ръцете с вода, подсушаваме и нанасяме подхранващ крем.

Маска за сияйна кожа на ръцете
За тази маска трябва да смесим 1 сварен картоф, 1 брой авокадо и 6 с л зехтин. Получената маска за ръце поставяме с помощта на масажиращи движения и изчакваме около 5-7 минути, след което измиваме с помощта на хладка вода.